Petrole müdahale sinyali
Daha önce döviz kurlarına ortak müdahaleler yapan dev ülkeler bu kez petrol için harekete geçti. Katrina Kasırgası'nın ardından stratejik rezervlerini kullanıma açan ABD'ye Almanya, İspanya ve Japonya da katılma kararı aldı. Petrol 67 dolara geriledi

Katrina Kasırgası petrol fiyatını 71 dolara çıkarınca dünyanın dev ülkelerinden müdahale sinyali geldi. Daha önce döviz kurlarındaki dalgalanmalara ortak müdahaleler yapan ABD, Almanya, Fransa ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler petroldeki artışı dizginlemek için harekete geçti, önceki gün petroldeki hızlı artışı durdurmak için stratejik rezervlerini satacağını açıklayan ABD'ye diğer ülkelerden de destek geldi. Almanya, ispanya ve Japonya ABD'nin istemesi durumunda stratejik rezervlerinde günde 2'şer milyon varillik satiş yapabileceklerini açıkladı. Özellikle hedge fonların spekülasyonuyla sürekli rekorlar kıran petrol müdahale korkusuyla 2 dolar düşüşle 67.3 dolara kadar indi.
Öte yandan Katrina Kasırgası ABD'de petrol krizi yarattı. Dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi petrol tanklarının kapatılmasıyla sıkıntıya düştü. Krizin derinleşmesi üzerine Başkan George Bush Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol rezervlerini harekete geçirmesini istemişti. IEA üyelerine danıştığını ve Katrina Kasırgası'nın ardından açıklanacak zarar raporunu beklediğini açıklandı. Almanya ve ispanya lEA'nin vereceği petrol rezervlerini açın kararını desteklediklerini söyledi. Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, 30 gün boyunca 60 milyon varil petrolü serbest bırakabileceğini duyurdu. Petrolün benzin olarak ABD'ye ulaşmasının 10 gün sürebileceği belirtiliyor. Katrina Kasırgası'ndan önce de işlenmiş petrol sıkıntısı yaşayan ABD iş alemi, Avrupalı firmalara önceden sipariş vermiş bulunuyor. Avrupa şimdiden ABD'ye göndermek üzere 30 kargo petrol hazırladı.