Öldüren yarışcı alkollü çıktı
OPET OTODROG YARIŞINDA 3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN LEVENT KESKİN ALKOLLÜ ÇIKTI.

Antalya'da 10 gün önce yapılan Türkiye Otodrag Şampiyonası'nın 1. Ayağı'ndaki yarışlarda seyircilerin arasına dalarak 3 kişinin ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Levent Kesen'in yarışa alkollü çıktığı belirlendi. Kazadan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Levent Kesen'in kanında 0.90 promil alkol tespit edildi. Kesen'in alkollü olduğuna dair raporun soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Zafer Zeybek'e ulaştırıldığı öğrenildi. Savcı Zeybek'in, bugün ya da yarın, kaza sırasında kırılan parmağı enfeksiyon kaptığı için halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Kesen'in ifadesini alacağı, rapor doğrultusunda da hakkında tutuklama kararı çıkartabileceği belirtildi.
FEDERASYONA SUÇLAMA
Cinayet gibi kazada ölenlerden üniversite öğrencisi İbrahim Uzun'un ailesinin avukatı Ümit Uysal ise Kesen'in alkol alarak yarışa çıkmasının TCK'nın 85. ve 22/3 maddeleri uyarınca bilinçli taksir suçunu oluşturduğunu ve bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu için hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması gerektiğini söyledi. Bu arada kazadan sonra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) adına olay yerinde incelemede bulunan TOSFED Spor Kurulu üyesi Mahir Bayındır, TOSFED Teknik Kurul Başkanı Mehmet Tamer ve lisanslı otodrag yarışçısı Çınar Kurra tarafından hazırlanan
raporun da bugün açıklanacağı öğrenildi. Ancak 3 uzmanın raporlarında sürücünün alkollü olmasını dikkate almadıkları, kazanın teknik bir aksaklıktan kaynaklandığı yönünde bir rapor hazırladığı öne sürüldü. Alkollü birisinin yarışlara katılmasından federasyonun sorumlu olduğunu da ifade eden Uysal, "Federasyonun bu konuda soruşturma yapmaması trajikomik bir durum" dedi. Federasyonun doğrudan sorumlu olduğu bir durumda neyi soruşturacağını merak ettiğini söyleyen Avukat Ümit Uysal, "Şiddetin ve kargaşanın önlenmesi federasyonun sorumluluğundadır. Antalya'daki yarışmanın şartları 2006 Ulusal Otodrag Yönetmeliği'ne hiçbir şekilde uymuyor. Dava açmak için savcılığın soruşturmayı tamamlamasını bekliyoruz" dedi.
İşte kesen için verilen rapor
Antalya'da üç kişinin öldüğü kazadan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan sürücü Levent Kesen, yaralanan parmağı enfeksiyon kaptığı için halen burada tedavi görüyor. Hastanenin hazırladığı raporda, sürücü Levent Kesen'in 0.90 promil alkollü olduğu
belirtiliyor.
'Federasyon bize para teklif etti'
Sürücünün alkollü olduğunu gazetemizden öğrenen ölenlerden İbrahim Uzun'un babası Şevket Uzun, "İzleyicilerin piste girdikleri iddia edildi ve oğlumla arkadaşları suçlu gösterilmeye çalışıldı. Önlem almayan federasyon yetkilileri ise olaydan iki gün sonra gelip bana zarf içinde para teklif ettiler. Onlardan oğlumun ölümünden sorumlu kimse bulunmasını istedim. Benim canım yandı. Başka ailelerin canlarının yanmaması için bundan sonraki yarışlarda önlemler tam olarak alınsın" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde, yirmi şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en göz alıcı duraklarından biri olan İzmir, dokuz gün boyunca sanat, kültür ve eğlencenin buluşma noktası oluyor.
#İzmirRomanya’da ArcelorMittal’in satışa çıkarttığı Hunedoara fabrikasından sonra İngiliz Liberty Steel de Galati fabrikasını satışa çıkarttı. Arda Turan’ın Shakhtar Donetsk’ten patronu Rinat Akhmetov fabrikayı satın almak istiyor ancak rakibi Türk şirketler var.















