Dolar
41,69
0,65%
Euro
48,9434
0,39%
Sterlin
56,2697
0,37%
Bitcoin
5.122.775
0,02%
BİST-100
10.858,52
-2,02%
Gram Altın
5.209,705
0,98%
Gümüş
48,02
2,15%
Faiz
45,1
0,00%

Nuri Sesigüzel babasının eşyalarını müzeye bağışladı

Nuri Sesigüzel'in oğlu Mehmet Sesigüzel baba yadigarı eşyaları müzeye bağışladı.

28.02.2024 07:35
Nuri Sesigüzel babasının eşyalarını müzeye bağışladı
16px
32px

Babasının vasiyetini de yerine getiren Sesigüzel birçok ünlü sanatçı ve siyasetçiye ait değerli eşyaların koleksiyonunu yapan ve bir müze açmak için çalışan ünlü sanatçı Fatih Mühürdar'a müzede kullanması amacıyla Nuri Sesigüzel'e ait bazı eşyaları bağışladı. 'Babam yaşarken Fatih Mühürdar'ı çok severdi, onun müze yapacağını biliyordu, bana yazarken bazı eşyaları Fatih'e ver müzeye koyacak demişti' dedi.

Ünlü sanatçı Nuri Sesigüzel'in maksim gazinosunda sahne aldığı dönemden kalan ayakkabıları ve kostümü ile bazı değerli eşyalarını da Fatih Mühürdar'a teslim eden Mehmet Sesigüzel 'Müzede yer alacağı için bu eşyaları bağışladık, zaten babam da ver demişti' dedi.

Babasının ofisinin bulunduğu Nişantaşı'ndaki apartmanda bir odayı Babasının odası olarak koruduklarını söyleyen Mehmet Sesigüzel, 'Birgün hırsızlar içeri girmiş, altın plaklari gözlerine kestirmişler, çerçevesini kırıp altın olmadığını altın suyuna batırıldığını anlayınca çıkıp gitmişler' dedi.

Ünlü sanatçılar dışında birçok siyasetçiye ait hatıralara da sahip olduğunu söyleyen Fatih Mühürdar, 'Bende yok yok, Barış Manço, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Cemal Gürsel, ne ararsanız birçok siyasi ve sanatçının eserlerini değerli eşyalarını biriktiriyorum, onları yapmayı planladığım müzede halka sunacağım, ben emanetçiyim, kültür bakanlığı ile konuşup yapmaya çalışacağım "dedi.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti
İngiliz çay devi Lipton, 39 yıllık Türkiye macerasını sonlandırarak üretimini Özgür Çay’a devretti#Lipton Türkiye