Nihat Ergün’den MB’ye kur desteği
Ergün, Merkez Bankası’nın, fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu aşağıya çekmek gibi bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Merkez Bankası’nın, fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu aşağıya çekmek gibi bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.
Ergün, ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’nin rekabeti sadece döviz kurunda aramasının doğru bir yaklaşım olamayacağını belirtti. Ergün’ün dikkat çektiği diğer noktalar şöyle;
* KOSGEB’i 81 ilde örgütlenen bir yapıya dönüştürdük.
* KOBİ’lerin de bu piyasadan yararlanmalarını istiyoruz.
* İSO yeni ilk 500 açıklaması yaptı. Sanayici açısından baktığımızda, çalışanlar, işçiler... İşsizlik.Yani batmış bizim sanayimiz, ne üretim var ne ihracat var... Böyle bir tablo yok.
* Kapasite kullanım oranı ile sanayi üretimi arasında bazen bağlar kopuk oluyor. Artık irtibat yeniden kuruldu.
* EPDK’nin fiyat istikrarının sağlanması konusunda biraz daha titiz davranmasına ihtiyaç var.
* Anayasa değişikliği ekonomiyle direkt ilgili. Ekonomi çevrelerine diyorum ki: ‘bu anayasa paketi değişikliğinde en çok sesi çıkması gereken sizlersiniz.’ Ama hiç sesleri çıkmıyor.