Dolar
49,5073
0,09%
Euro
55,7918
0,53%
Sterlin
66,2598
0,74%
Bitcoin
4.069.394
0,49%
BİST-100
11.697,08
-3,09%
Gram Altın
6.675,439
0,65%
Gümüş
57,81
0,71%
Faiz
39,19
-0,28%

Mirasçılar, Risk Merkezi Raporu'nu e-Devlet'ten alabilecek

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Risk Merkezi Raporu'nun mirasçısı olunan kişi adına başvuru ve teslim işlemlerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim imkanı sağlandığını bildirdi.

16.10.2026 13:41 • Güncelleme: 16.10.2026 13:45
Mirasçılar, Risk Merkezi Raporu'nu e-Devlet'ten alabilecek
16px
32px

TBB açıklamasına göre, mevcut durumda bir murise ait rapor başvuruları, mirasçılık belgesiyle birlikte rapor başvurusuna aracılık eden banka şubeleri veya posta kanalıyla yapılabilirken, 15 Ekim itibarıyla başvurular www.turkiye.gov.tr adresi veya e-Devlet mobil uygulamasından da gerçekleştirilebilecek.

Başvurular, "Varis Hizmetleri" menüsü altında yer alan "Diğer Hizmetler" bölümünden "Türkiye Bankalar Birliği - Risk Merkezi Raporu (Mirasçısı Olduğunuz Kişi Adına)" adımından yapılabilecek.

İŞLEMLER ÜCRETSİZ YAPILACAK

Bu hizmet kapsamında, her bir murise ait Risk Merkezi Raporu ücretsiz olarak günde en fazla 1 adet, ayda 4 adet ve bir takvim yılında 24 adet alınabilecek.

Raporda, güncel/cari dönem günlük kredi limit ve borç bilgileri, bireysel kredi başvuru bilgileri, telefon ve internet gecikmeli fatura bilgileri, ihale yasaklısı bilgileri, senet bilgileri, çek bilgileri, çek yasaklama ve kaldırma karar bilgileri, kurul kararını aşan kredi bilgileri ve Risk Merkezi Raporu başvuru ve teslim bilgileri yer alıyor.

İlgili raporlara ve ayrıntılı bilgilere www.riskmerkezi.org internet adresinden ulaşılabilecek.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Avrupa Birlliği’nin Rusya yaptırım listesine Türk şirketleri Begler Tekstil ile Medse Group da dahil edildi
Avrupa Birlliği’nin Rusya yaptırım listesine Türk şirketleri Begler Tekstil ile Medse Group da dahil edildi#Begler Tekstil