Dolar
39,0161
0,12%
Euro
44,2486
-0,29%
Sterlin
52,7396
-0,33%
Bitcoin
4.279.618
0,11%
BİST-100
9.213,58
-1,41%
Gram Altın
4.128,905
-1,40%
Gümüş
33,05
-1,31%
Faiz
47,81
-0,31%

Meme kanseri oldu

Ergenekon Operasyonu'nun 12. dalgası kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Erol Manisalı'ya kötü haber

29.05.2009 07:48
Haberi paylaşın
Meme kanseri oldu
16px
32px

Ergenekon Operasyonu'nun 12. dalgası kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Erol Manisalı, geçtiğimiz günlerde Silivri Cezaevi'nde rahatsızlanarak Haseki Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Jandarma kontrolünde önce Kardiyoloji bölümüne götürülen Manisalı, ardından Nöroloji bölümüne yatırıldı. Günlerdir tetkiklerden geçirilen Manisalı'ya dün kesin tanı konulduğu öne sürüldü.

Haseki Hastanesi'nde Radyoloji Bölümü'nde filmleri çekilen Manisalı'nın “meme kanseri” olduğu iddia edildi. Göğüs bölgesinde hissetiği acı nedeniyle önce kalp rahatsızlığı bulunduğu sanılan Manisalı'ya kesin teşhis konulduktan sonra vakit geçirilmeden tedavisine geçildiği öğrenildi.

Erkeklerde meme kanseri olur mu?

Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Serdar Özbaş: “Dünyada her 8-9 kadından 1'i meme kanserine yakalanıyor. Erkeklerin ise meme kanserine yakalanma riskleri, kadınlarınkine göre 100'de 1. Erkeklerde mamografi çektirmek gibi bir alışkanlık oturmadığı için hastalık genelde ileri evrelerde teşhis edilebiliyor. Bu da kanserden olumsuz etkilenme riskini daha da arttırıyor. En büyük belirtisi ağrısız kitle. Erken evrede teşhis edilmişse risk azdır. Hastalığın teşhis edilme evresi ne kadar geç olmuşsa hastalıktan kurtulma şansı da o kadar azdır.”

Seyhan Sevinç/Vatan

benzer haberler
E-imza operasyonunda yeni detay: Doktor Volkan Uçak'ın diploması sahte çıktı
E-imza operasyonunda yeni detay: Doktor Volkan Uçak'ın diploması sahte çıktı