Dolar
41,96
0,02%
Euro
48,6678
-0,01%
Sterlin
55,3202
-0,16%
Bitcoin
4.498.981
-3,91%
BİST-100
10.837,3
-0,31%
Gram Altın
5.431,015
2,46%
Gümüş
48,95
2,89%
Faiz
40,14
0,25%

Macron'dan Erdoğan açıklaması: Fikir ayrılığımız olsa da...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılıkları olsa da konuşmaları ve buna devam etmeleri gerektiğini belirtti. Macron, Erdoğan'a radikal İslamcılıkla mücadelenin hiçbir şekilde İslam dinini hedef almadığını anlatacağını da söyledi.

10.06.2021 18:21
Haberi paylaşın
Macron'dan Erdoğan açıklaması: Fikir ayrılığımız olsa da...
16px
32px

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, NATO Zirvesi kapsamında kendisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme yapmayı istediğini aktararak, "Bu iyi bir şey. Birbirimizi görmeye ihtiyacımız var." dedi.

Erdoğan ile derin fikir ayrılıklarının olduğunu dile getiren Macron, "Fikir ayrılıkları olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmaya devam etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve 'Fransa'nın radikal İslamcılık' mücadelesini görüşmek istediğini kaydetti.

Erdoğan'a 'radikal İslamcılıkla' mücadelenin hiçbir şekilde İslam dinini hedef almadığını anlatacağını ifade eden Macron, Erdoğan ile yapılabilecek iş birliği alanlarını da konuşacağını söyledi.

 Emmanuel Macron, insan ve gazetecilerin haklarına ilişkin konularda ve ikili ilişkilerde her zaman açık olduğunu, baş başa görüşmelerde açık şekilde konuştuğu için kamuoyuna karşı da bunu yaptığını aktardı.

benzer haberler
Nvidia CEO'su Jensen Huang ile Samsung CEO'su Lee Jae-yong ve Hyundai CEO'su Chung Eui-sun, bir restoranda chimaek yedi, love shot yaptı
Nvidia CEO'su Jensen Huang ile Samsung CEO'su Lee Jae-yong ve Hyundai CEO'su Chung Eui-sun, bir restoranda chimaek yedi, love shot yaptı