Dolar
39,7801
-0,16%
Euro
47,142
0,14%
Sterlin
54,43
-0,67%
Bitcoin
4.315.683
0,00%
BİST-100
10.189,02
1,08%
Gram Altın
4.293,402
0,38%
Gümüş
36,56
1,44%
Faiz
45,05
0,00%

Leonardo'nun CEO'su İstanbul'a gelerek BAYKAR'ı ziyaret etti, İtalyan basınına göre iki şirket arasındaki ortaklık anlaşması yakın zamanda imzalanacak

İtalyan savunma ve havacılık grubu Leonardo, Türk drone üreticisi Baykar ile insansız sistemler konusunda ortaklık kurmaya hazırlanıyor. İtalyan medyasında da yer alan bilgilere göre İtalya'nın Leonardo ve Türkiye'nin Baykar şirketlerinin insansız sistemler için yakın zamanda ortaklık imzalayacağını söyledi.

25.01.2025 08:51Güncelleme: 25.01.2025 09:00
Leonardo'nun CEO'su İstanbul'a gelerek BAYKAR'ı ziyaret etti, İtalyan basınına göre iki şirket arasındaki ortaklık anlaşması yakın zamanda imzalanacak
16px
32px

Gökmen Mert KURAL

İTALYAN BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Baykar İHA'ları, Ukrayna ordusunun Rus güçlerine karşı, Azerbaycan ve Kuzey Afrika'daki operasyonlarda kullanılmasının ardından küresel alanda önem kazanmaya başladığının altı çizilirken, İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Adolfo Urso'nun, "Baykar, Piaggio Aerospace'i satın almasının ardından İtalyan savunma devi Leonardo ile güçlerini birleştirebilir" sözleri hatırlatıldı.

RADARDA SİNERJİ OLABİLİR

Geçtiğimiz haftalarda yapılan bu açıklamanın ardından İtalyan havacılık, savunma ve güvenlik firması Leonardo’nun CEO’su Prof. Roberto Cingolani ve beraberindeki heyet, Baykar’ı ziyaret etti.

Baykar’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İtalyan havacılık, savunma ve güvenlik firması Leonardo S.p.A’nın CEO’su Sayın Prof. Roberto Cingolani ve beraberindeki heyet Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezimizi ziyaret ettiler" denildi.

Edinilen bilgilere göre, Leonardo’nun elektronik aksamları ve radarının Baykar’ın insansız hava araçlarına entegre edilebileceği bir ortaklık üzerinde görüşülüyor.

Gabbiano radarı gibi havadaki elektronik ve sensörler konusunda uzmanlaşan firmanın radarının Eurodrone’a monte edilmesi planlanıyor. Leonardo’nun bu sistemlerini Baykar İHA’larına da yerleştirebileceği belirtiliyor.

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Roma'yı ilk kez 9 yaşında gören Murat Ülker'den 57 yıl sonra gelen paylaşım: İlk defa 1968'de gitmiştim, 2025'te fethetmek nasip oldu
Roma'yı ilk kez 9 yaşında gören Murat Ülker'den 57 yıl sonra gelen paylaşım: İlk defa 1968'de gitmiştim, 2025'te fethetmek nasip oldu