Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali bir kez daha Gaziantep’te

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yedi bölge, yirmi şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl bir kez daha Gaziantep’te başladı. Dokuz gün boyunca Antep Kalesi’nden Bakırcılar Çarşısı’na, kutnu tezgâhlarından kentin dünyaca tanınan baklavasına ve geleneksel lezzetlerine uzanan bir kültür yolculuğu, şehri sanatla buluşturacak.

13.09.2025 10:46Güncelleme: 13.09.2025 10:52
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali bir kez daha Gaziantep’te
16px
32px

Festivalin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla Harikalar Diyarı Tema Parkı’nda gerçekleştirilen törenle yapıldı. 

Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Bugün Gaziantep’imizde bulunan başta Zeugma Mozaik Müzesi olmak üzere müze ve ören yerlerimiz en çok ziyaret edilen mekânlar arasında.Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yanı sıra kültür merkezlerimiz, kütüphanelerimiz ve tiyatro sahnelerimizin de bulunduğu onlarca mekân yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bunların tümü yapılan yatırımlar ve verilen destekler sayesinde mümkün oluyor. Kültürün, sanatın ve sosyal etkinliklerin artmasının ne kadar değerli olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi. 

HA HALEP HA ANTEP

Açılış töreninin ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan ve protokol heyeti, Şehitkamil Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşan “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir” sergisini gezdi. Daha sonra Pürsefa Hanı’nda açılan “Ha Halep Ha Antep” sergisi ziyaret edildi. Tarihî hanın atmosferinde sergilenen eserler, Antep ile Halep’in yüzyıllara dayanan kültürel yakınlığını ve ortak yaşam izlerini resimlerin diliyle aktardı.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ’NDE KÜLTÜR YOLU BULUŞMASI

Günün son durağı ise Zeugma Mozaik Müzesi oldu. Festival kapsamında açılan Cumhuriyetin 102. Yılında 102 Eser sergisi, Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze uzanan tarihî bir panorama sunarken; Şehzadeler, Sultanlar Oyuncak Sergisi geçmişin oyun kültürünü ve saray hayatının izlerini günümüz çocuklarıyla buluşturdu.

patronlardunyasi.com