KOSGEB'den KOBİ'lere sıfır faizle iki yeni kredi
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), iki yeni krediyi KOBİ'lerin hizmetine sunacak.

KOSGEB'den yapılan açıklamaya göre, sıfır faizli, ''Gıda Sektöründe Makina Teçhizat Alımı'' ve ''Deri Sektörünün OSB'lere Taşınmasına Yönelik'' iki yeni kredi, 14 Mayıs Pazartesi günü KOSGEB ile Ziraat Bankası ve Halk Bankası arasında Ankara'da imzalanacak protokolle uygulamaya geçecek.
Kredilerden ilk 6 ay ödemesiz, kalanı 6 ayda bir ödemeli, 2 yıl vadeli ve üst limiti 140 bin YTL olan ''Makina Teçhizat Kredisi'', ilk etapta gıda sektöründen başlayacak. Deri Sektörünün OSB'lere taşınmasına yönelik kredi ise ilk 6 ay ödemesiz, kalanı 6 ayda bir ödemeli ve 2 yıl vadeli verilecek. Söz konusu kredilerin faizlerini KOBİ'ler adına KOSGEB üstlenecek. KOSGEB daha önce de Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında imzalanan protokolle, sıfır faizli ''İhracat'' ve ''İstihdam'' kredileri uygulaması başlatmıştı.