Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

'Kablo'da fatura kavgası

Telekomünikasyon Kurumu, Türksat'ı aradan çıkararak abonelerine fatura göndermek isteyen kablo TV şirketlerine onay vermedi

21.05.2006 07:31Güncelleme: 25.10.2023 11:51
Haberi paylaşın
'Kablo'da fatura kavgası
16px
32px

Kablo TV alanında hizmet veren şirketlerin uzun süredir beklediği lisansların verilmesiyle tamamen serbestleşmesi planlanan sektörde, 'fatura kavgası' çıktı. Telekomünikasyon Kurumu (TK), Türksat'ı aradan çıkararak abone kaydı yapmak ve abonelerine fatura göndermek isteyen şirketlere onay vermedi.
Türk Telekom (TT) ile gelir paylaşımı sözleşmeleri 2007'de bitecek olan Kablonet, İnteraktif Kablo ve Koç - Doğan ortaklığındaki Ultra Kablo, 25 Nisan'da TT ve Türksat'la ilişkili olmaksızın kablo TV şebekesi üzerinden abonelerine hizmet sunmak için lisans aldı. Gelir paylaşımına ilişkin sözleşmeyle şirketlerin gelirini TT ve Türksat ile paylaşması esası getirildi.

Türksat karşı çıktı
Ülke genelinde 22 ilde 1 milyon 200 bin kablo TV abonesi bulunurken, lisans alan firmalar abonelerine artık kendilerinin fatura göndereceğini bildirdi. Türksat buna karşı çıktı. TK da Türksat'ı destekleyince firmaların abonelerine fatura göndermesine izin verilmedi.

Firmalar, aldıkları lisanslarla yeni abone edinme çalışmalarına başlayınca bu girişimleri de engellendi. Firmalar, edinecekleri abonelerle gelirlerini Türksat ile paylaşmak zorunda kalmayacaklardı.
Ancak Türksat, firmalara, altyapı kurmadan kendi abonelerini edinme haklarının olmadığını bildirdi. Şirketlerle Türksat arasında anlaşma sağlanamazsa ihtilaflara son noktayı mahkeme koyacak.

benzer haberler
Türkiye ve ABD merkez bankaları Eylül’de faizi indirirken, AB ve İngiltere sabit tuttu, Brezilya ise yüksek faize devam kararı aldı
Türkiye ve ABD merkez bankaları Eylül’de faizi indirirken, AB ve İngiltere sabit tuttu, Brezilya ise yüksek faize devam kararı aldı