Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Jaguar Land Rover, siber saldırı nedeniyle en az 1 Ekim'e kadar üretimi durdurduğunu açıkladı

Jaguar Land Rover (JLR), fabrikalarındaki üretimin en erken gelecek aya kadar duracağını açıkladı. Şirket, Ağustos sonunda yaşanan siber saldırı sonrası BT ağlarını kapatmak zorunda kaldığından beri otomobil üretemiyor.

23.09.2025 08:51Güncelleme: 23.09.2025 09:05
Jaguar Land Rover, siber saldırı nedeniyle en az 1 Ekim'e kadar üretimi durdurduğunu açıkladı
16px
32px

Jaguar Land Rover (JLR), Ağustos sonunda yaşanan siber saldırı sonrası ciddi üretim sıkıntısı yaşıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, en az 1 Ekim’e kadar üretim durduruldu.

JLR’YE BAKAN ZİYARETİ

Ticaret ve Sanayi Bakanı Peter Kyle, siber saldırının ardından ilk kez bugün şirketi ziyaret etti. Bakan ayrıca,sıkıntılı durumdaki otomobil üreticisinin tedarik zincirindeki firmalarla görüşecek.

AĞUSTOS AYINDA SİBER SALDIRIYA UĞRADI

Şirket, Ağustos ayı sonunda gerçekleşen siber saldırı sonucu BT ağlarını kapatmak zorunda kaldığından beri otomobil üretemiyor ve şirketin tedarikçilerinin destek olmadan iflas edebileceği endişesi artıyor.

JLR, Solihull, Halewood ve Wolverhampton'daki İngiltere tesisleri de dahil olmak üzere fabrikalarının en az 1 Ekim'e kadar faaliyetlerine devam etmeyeceğini doğruladı.

JLR, kapanışın uzatıldığını doğrulayan bir açıklamada, "Odak noktamız, açık kalan müşterilerimizi, tedarikçilerimizi, meslektaşlarımızı ve perakendecilerimizi desteklemeye devam etmektir. JLR ile bağlantılı olan herkes için bunun zor bir zaman olduğunun farkındayız ve herkese sürekli destekleri ve sabırları için teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

patronlardunyasi.com