Dolar
38,8027
0,06%
Euro
43,1338
0,25%
Sterlin
51,2814
0,18%
Bitcoin
3.958.036
0,00%
BİST-100
9.747,07
3,80%
Gram Altın
4.034,597
0,04%
Gümüş
32,91
0,93%
Faiz
51,15
0,00%

Hayyam Garipoğlu neden sitem etti

Münevver Karabulut'un katil zanlısı yeğeni Cem Garipoğlu'nun kaçışına yardım etmekle suçlanan Hayyam Garipoğlu adliyeye sevk edildi

26.09.2009 11:24
Haberi paylaşın
Hayyam Garipoğlu neden sitem etti
16px
32px

Etiler'de başı gövdesinden ayrılmış bir halde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nu kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu suçlamaları kabul etmedi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sabaha kadar sorgulanan Hayyam Garipoğlu şoför Ahmet Batur'un ifadesinin yalan olduğunu söylerek ”Ben yeğenimi olayın olduğu gece hiç görmedim” dedi. Adliye giderken konuşan Hayyam Garipoğlu ”Bu ülkede işadamı olmak zor.” dedi.

GECE BOYUNCA SORGULANDI

İstanbul Adliyesinde tutuklanan Mehmet Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur'un verdiği ”Babası Cem'i almaya geldiğinde yalnız değildi. Yanında amcası Hayyam Garipoğlu'da vardı” İfadesi üzerine savcılık harekete geçmiş ve Hayyam Garipoğlu gözaltına alınmıştı. Cinayet Büro Amirliğine garaj kapısından sokulan Hayyam Garipoğlu gece boyunca sorgulandı.

RÜTBELİ RERSONEL TARAFINDAN SORGULANDI

İşadamı Hayyam Garipoğlu saat 19.00 sıralarında getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğünde Şube Müdür yardıcısı Ali Tuna Çoşkun ile Cinayet Büro Amiri Fahrettin Gönbe tarafından sorgulandı. Saat 21.00 sıralarında sohbet şeklinde başlayan sorgulamaya 24.00 sıralarında kısa bir ara verildi.

Daha sonra Hayyam Garipoğlu'na şoför Ahmet Batur'un iddiaları soruldu. Hayyam Garipoğlu'nun sakin bir şekilde Cem Garipoğlu'nu cinayet olayından sonra hiç görmediğini söylerek “Şoför böyle bir ifade niye verdi. Anlamadım. Benim Cem G.'nin kaçısı ve saklanışı ile ilgili herhangi bir bilgim yok" dediği belirtildi. Hayyam Garipoğlu sabaha karşı resmi ifadesini de imzaladı.

BU ÜLKEDE İŞADAMI OLMAK ZOR

Poliste işlemleri tamamlanan Hayyam Garipoğlu saat 10.35'de Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından cinayet failine yardım ve yataklık suçlamasıyla Adliyeye gönderildi. Hayyam Garipoğlu “Bu ülkede işadamı olmak zor. Allah herkeze yardım etsin. Hukuk herkeze lazım“ dedi.

Hayyam Garipoğlu daha sonra elleri önden kelepçeli olarak polis eskortu eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Şişli Etfal Hastanesine götürüldü.

Ali Aksoyer/Radikal

benzer haberler
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi