WWF: Akbelen'in yanındayız ayrıl dedik

WWF: Akbelen'in yanındayız ayrıl dedik

Muğla'da bulunan Akbelen Ormanı'ndaki maden sahasını genişletmek için ağaç kesimi gerçekleştiren Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir'in, WWF (Dünya Koruma Vakfı) Türkiye şubesinin üyesi olduğunu Patronlar Dünyası ortaya çıkardı. Haberi PD’den öğrenen WWF, jet hızıyla yanıt verdi.

WWF: Akbelen'in yanındayız ayrıl dedik
16px
24px
27.07.2023 15:44
ABONE OLgoogle

Eda AKTÜRK

Akbelen ormanlarında direniş devam ediyor. Bölgede yapılacak santral ile Ege’nin yüzde 62’lik elektriğini karşılayacağını söyleyen şirket olan YK Enerji ise  Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki. PD, Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Dünya Koruma Vakfı Türkiye şubesinin üyesi olduğunu ortaya çıkardı.

‘AYRILMA İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR’

Patronlar Dünyası olarak Dünya Koruma Vakfına konu hakkındaki görüşlerini sorduk. WWF, “Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle Mütevelli Heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir.” açıklaması yaptı.

‘YÖRE HALKININ VERDİĞİ MÜCADELEDE YANLARINDAYIZ’

İkizköy halkının Akbelen Ormanı’nda başlattığı direnişte yanlarında olduklarını dile getiren vakıf, “WWF-Türkiye olarak İkizköy – Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.” dedi. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde