Wise ve TransferGo'dan Türkiye'deki işlemlere kısıtlama

Wise ve TransferGo'dan Türkiye'deki işlemlere kısıtlama

Uluslararası para transferi şirketi TransferGo, Türkiye'ye yönelik tüm transferleri durdurdu, Wise ise kısıtlama getireceğini açıkladı.

Wise ve TransferGo'dan Türkiye'deki işlemlere kısıtlama
16px
24px
05.05.2023 19:18
ABONE OLgoogle

Londra ve Estonya Tallinn merkezli uluslararası para transferi şirketi TransferWise, paylaştığı bir duyuru ile Türkiye’deki kullanıcıların bazı kısıtlamalarla karşılaşacağını açıkladı. Wise daha sonra açıkladığı duyuru ile konuyu tekrar inceleyeceklerini bildirdi.

Uluslararası para transferi şirketi TransferGo ise Türkiye’ye yönelik tüm transferleri durdurdu.

British Yaşam TV’nin haberine göre, Wise, Türkiye’de yaşayanların yerel regülasyonlar kapsamında bir takım değişikliklerden etkileneceğini dile getirdi. Şirketin ilk açıklamasına göre, eğer kayıtlı adresiniz Türkiye’de ise Wise’ı kullanarak düşük işlem ücretleriyle banka hesabınızdan yurt dışına para gönderiminde bulunabileceksiniz.

PARAYI BAŞKASINA AKTARMAK İÇİN SON TARİH 4 TEMMUZ

Ancak bundan böyle Wise hesabınızda farklı para birimleri dahil olmak üzere para bulundurmayacaksınız ya da Wise Hesabınıza para kabul etmek için uluslararası hesap bilgilerini alamayacaksınız. Şirket eğer geri adım atmazsa Wise hesabınızda para bulunuyorsa, 4 Temmuz tarihine kadar parayı başka bir banka hesabına aktarmanız gerekiyor. Eğer biri 4 Temmuz tarihinden sonra Wise hesabınıza para göndermek isterse, para doğrudan göndericinin banka hesabına iade edilecek.

Şirketin gelecekte bu servisleri yeniden Türkiye’deki kullanıcılara açıp açmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

"TÜRKİYE'DEKİ OLAYLAR NEDENİYLE PİYASALAR İSTİKRARSIZLIK GÖSTERİYOR"

Bununla birlikte para transferi şirketi TransferGo, paylaştığı bir tweet ile Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. TransferGo’dan yapılan açıklama şöyle:

“Türkiye’deki güncel olaylar nedeniyle finansal piyasalar istikrarsızlık gösteriyor. Bu durum, müşterilerimiz ve bizim için para transferlerinde bir risk oluşturuyor. Müşterilerimizin parasıyla risk almamak bizim şirket politikalarımızdan biri, bu nedenle de temkinli olmamız gerekiyor. Bunun sonucu olarak, Türkiye’den yapılan tüm transferleri durdurmak zorunda kaldık. Durumu yakından izliyoruz, ortam stabil olur olmaz Türkiye’den para transferlerini tekrar başlatacağız.”

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde