Vestel, dünya devlerine karşı açtığı haksız rekabet ve kartel davasını kazandı. Mahkeme, Vestel'e 22.4 milyar tazminat ödenmesine karar verdi.

Vestel, dünya devlerine karşı açtığı haksız rekabet ve kartel davasını kazandı. Mahkeme, Vestel'e 22.4 milyar tazminat ödenmesine karar verdi.

Türkiye'nin en önemli beyaz eşya şirketlerinden Vestel, dünya devlerine karşı açtığı haksız rekabet ve kartel davasını kazandı. Patronlar Dünyası'nın ilk kez duyurduğu haberinin ardından Vestel KAP'a açıklama yaparak davaya ilişkin detayları paylaştı.

Vestel, dünya devlerine karşı açtığı haksız rekabet ve kartel davasını kazandı. Mahkeme, Vestel'e  22.4 milyar tazminat ödenmesine karar verdi.
16px
24px
05.02.2024 17:34
ABONE OLgoogle

Gökmen Mert KURAL

Zorlu Holding'e ait Vestel, 2018 yılında aralarında LG, Samsung, Philips gibi dünyanın en büyük elektronik eşya ve beyaz eşya üreticilerine karşı açtığı davayı kazandı. Hollanda yerel mahkemesi olan Doğu Brabant Mahkemesi'nin 17 Ocak’ta verdiği kararla Vestel, 685 milyon euro yani yaklaşık 22.4 milyar liralık zafer elde etti.

KARTEL VE HAKSIZ REKABET DAVASI AÇMIŞTI

Vestel, 2018 yılında dünyanın en büyük elektronik eşya ve beyaz eşya üreticilerine karşı ‘kartel oluşturdukları ve haksız rekabete yol açtıkları’ iddiasıyla dava açmıştı.

VESTEL’DEN AÇIKLAMA

Vestel, şirketin Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı tazminat davasına ilişkin açıklama yaptı.

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ (Vestel), yüzde 100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret AŞ ve Vestel'in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V, Vestel CIS Ltd, Vestel Trade Ltd, Vestel Electronica S.R.L, Vestel France S.A.S, Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A, TTD International S.A.S. ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2 milyar 53 milyon 200 bin avro tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S. ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684 milyon 400 bin avro tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır."

patronlardunyasi.com

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde