Teknosa genel müdürlükte kadınlar öne geçti. Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, kadın istihdamına yönelik çalışmaları anlattı.

Teknosa genel müdürlükte kadınlar öne geçti. Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, kadın istihdamına yönelik çalışmaları anlattı.

Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, son iki yılda genel müdürlükte kadın çalışan oranının erkeklerinin önüne geçtiğini belirterek, yüzde 52’ye ulaştığını söyledi.

Teknosa genel müdürlükte kadınlar öne geçti. Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, kadın istihdamına yönelik çalışmaları anlattı.
16px
24px
18.12.2023 09:47
ABONE OLgoogle

Kadınların iş hayatındaki istihdamına yönelik projelerle ilgili konuşan Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin, son iki yılda genel müdürlükte kadın çalışan oranı, erkeklerin önünde yer alarak yaklaşık yüzde 52'ye ulaştığını kaydetti. Sezgin, “Orta kademe yöneticilerimizin yüzde  38'i kadın çalışanlardan oluşuyor. 2020 yılında başlattığımız "Teknosalı Anne Mentorlar" projesi sayesinde evlilik veya doğum nedeniyle işten ayrılan kadın çalışanlarımızın sayısı, önceki yıllara göre düşüş kaydetti” dedi.

28 BİN KADINA EĞİTİM VERDİK

Kadınlara yönelik Habibat Derneği ile yürütttükleri 16 yıl önce hayata geçen ‘Kadın için Teknoloji’ projesi hakkında da bilgi veren Sezgin, “Bugüne kadar 28 bini aşkın kadına eğitim verdik. Bu yıl 4 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Projemiz çok güzel hikayelerin çıkmasına da vesile oluyor. Mesela, Adıyaman Gençlik Evi'nde açılan hasır çanta yapım kursuna katılan kadınlar, aldıkları eğitimler sayesinde sosyal medya hesapları üzerinden satış yapmaya başladılar. Benzer şekilde, Aydın'ın Kuyucak ilçesinde yaşayan kadın emekçiler de ürettikleri ürünlerin ticaretini yapıyorlar. Ayrıca 100. yıl kapsamında yapay zekâ teknolojisiyle Atatürk'ün sesini gerçeğe en yakın haliyle elde ettik.” diye konuştu.

11.11'DE CİROMUZU YÜZDE 130 ARTIRDIK

Sezgin, '11.11 kampanyası' hakkında da bilgi vererek, Ciddi bir büyüme kaydettik. Sadece 11.11'de geçen yıla göre yüzde 130 ciro artışı oldu. Aralık ayında ise yılbaşı etkisi oluyor.” dedi. Satışlarla ilgili de Sezgin şu bilgileri paylaştı; “Son yıllarda robot ve dik süpürgeler, telefon ve az yağ ile pişiren fritözlerde önceki senelere göre ciddi talep artışları söz konusu. Tam otomatik kahve makineleri de revaçta. Kişisel bakın ürü satışı da hala iyi gidiyor. Önümüzdeki dönemlerde sağlık teknolojisi ürünlerine talep artacak.”

patronlardunyasi.com

 

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde