Sabancı ailesinin yatırım yaptığı Les Benjamins, Güney Kore'deki ilk mağazasını açtı

Sabancı ailesinin yatırım yaptığı Les Benjamins, Güney Kore'deki ilk mağazasını açtı

Sabancı ailesinin yatırım yaparak ortak olduğu Les Benjamins, Uzakdoğu Asya’ya açıldı. Güney Kore’deki ilk mağazasını açtıklarını söyleyen markanın Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Sabancı Kamışlı, “Yakında yeni gelişmeler de olacak” dedi.

Sabancı ailesinin yatırım yaptığı Les Benjamins, Güney Kore'deki ilk mağazasını açtı
16px
24px
11.09.2023 06:43
ABONE OLgoogle

Gökmen Mert Kural

Türk ekonomisinin en güçlü ailelerinden olan Sabancı, modada Asya’ya yöneldi. Bünyamin Aydın’ın 2011 yılında kurduğu lüks ve çağdaş sokak giyim markası olan Les Benjamins’e ortak olan Sabancı Ailesi’nden Fethi Sabancı Kamışlı, sosyal medyadan duyurduğu haberde markayı Uzakdoğu’nun yükselen yıldızı Güney Kore’ye açtı. 2 yıl önce Fethi Sabancı Kamışlı‘nın liderlik ettiği turda Esas Holding’in hissedarları Ali Sabancı, Kazım Köseoğlu, Can Köseoğlu ve Kerem Sabancı Kamışlı‘dan yatırım alan Les Benjamins, Güney Kore’ye başkent Seul’den girdi. Ülkedeki ilk Türk giyim mağazası olan açılışı sosyal medyadan duyuran markanın Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Sabancı Kamışlı, “Güney Kore’deki ilk Les Benjamins pop-up mağazamızı dün açtık… Yakında başka gelişmelerde olacak“ notunu paylaştı. Mağazanın açılışında kuyruklar oluştu. 

HARRODS İLE ÜNLÜ OLDU

19 yaşındayken aklındaki en büyük hayali olan ‘moda markası yaratma’ adımını atarak 30 parçadan oluşan bir baskılı tişört koleksiyonu çıkaran Bünyamin Aydın, 12 yıl Almanya, 4 yıl İsviçre, 4 yıl da Türkiye’deki yaşam sentezinden doğurduğu tişörtleri Londra Harrods mağazasında satılınca, markanın adı duyulmaya başlandı. Erkek sokak giyim markası olarak çıktığı yolda, farklı virajlara girerken, geçtiğimiz yıl ‘Paris Erkek Moda Haftası’nda yer alan ilk Türk modacı oldu. Bünyamin Aydın, ayrıca Nike’ın ayakkabı tasarlattığı 12 tasarımcı arasına giren ilk Türk.  Birleşik Arap Emirlikleri’nden İtalya’ya kadar birçok ülkede mağazalarda ürünleri satılıyor. 2018 yılında Esquire tarafından verilen Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’nü de alan Bünyamin Aydın, bugüne dek BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi markalarla iş birliği yaptı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde