Otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rus turist 100 bin ev kiraladı

Otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rus turist 100 bin ev kiraladı

Antalya'ya bu yılın 7 aylık döneminde gelen 8 milyon 100 bin turistin 6.5 milyonu otellerde konakladı. Otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rusya kökenli turist, kiraladığı 100 bin evde kaldı.

Otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rus turist 100 bin ev kiraladı
16px
24px
17.08.2023 09:19
ABONE OLgoogle

Ekonomi Gazetesi’ndeki Fikri Cinokur’un konuyla ilgili haberinde sorunu değerlendiren Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Sözcüsü ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, Antalya'ya gelen turist sayısının bilindiğini, ancak otel dışı konaklamayla ilgili bir istatistik olmadığını söyledi. Yavuz, şöyle konuştu: "10 yıl önce acente ile gelenler otele, acentesiz gelenler değişik konaklama alternatiflerine yöneliyorlardı. Bu yeni bir durum değil. 1,6 milyon turist otelde kalmamış. Bunun tek bir sebebi yok.

EKONOMİK SORU VE DEĞİŞEN TURİST PROFİLİ

Pandemiden sonra turizmde de radikal değişimler oluyor. Bakış açısı ve ekonomik durum tatilin şeklini belirliyor. Sadece Airbnb olayı ve burada kiralanan ev konusu değil. Kiralanan evler otelin alternatifi olamaz. Konunun daha çok genel ekonomik zorluklar ve değişen turist profili ile ilgisi var."

Antalya'ya bu yılın 7 aylık döneminde gelen 8 milyon 100 bin turistin 6.5 milyonu otellerde konakladı. Sektör temsilcileri, otellerde konaklamayan 1.6 milyon Rusya kökenli turistin, kiraladığı 100 bin evde kaldığını söyledi.

"KİRALANAN EVLER KAYIT DIŞI"

Antalya'da Rusya'dan ve Rusça konuşan ülkelerden gelenlerin kiraladıkları 100 binden fazla konut olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesi Başkanı Rıza Perçin, "Bu ülkelerden gelen turistin yüzde 17-18'i yani 1,6 milyon kişi bu konutlarda kaldı. Bu sadece Akdeniz'de değil tüm Türkiye'de oluyor.

"RUS TURİST SAYISI AZALDI"

" Türkiye'de yabancıya satılan her 100 konuttan 38'inin Antalya'da gerçekleştiğini ifade eden TÜRSAB önceki dönem yönetim kurulu Üyesi Hamit Kuk da “2019 yılının ilk 6 ajanda Türkiye'ye gelen Rus yolcu sayısının 2,7 milyon. 2023'ün ilk yarısında Rus turist sayısı 2,6 milyon civarında kaldı" diye konuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde