Milyoner Haute Couture aşığı sosyetenin gözü açık arttırmada

Milyoner Haute Couture aşığı sosyetenin gözü açık arttırmada

Dünya jet sosyetesinin tanınmış simalarından ve ciddi bir couture koleksiyoneri olan Mouna Ayoub, 1990'lardan beri biriktirdiği milyonlarca dolar değerindeki Karl Lagerfeld dönemine ait 252 adet Chanel Haute Couture koleksiyonunu Maurice Auction kuruluşu aracılığıyla satışa çıkardı.

Milyoner Haute Couture aşığı sosyetenin gözü açık arttırmada
16px
24px
19.11.2023 08:24
ABONE OLgoogle

Sabah gazetesinden Pelin Kaya'nın haberine göre, koleksiyondaki bir elbisenin açılış değerinin 200 bin Euro'dan (6 milyon 235 bin TL) başladığı göz önünde bulundurulursa koleksiyonun tamamının karşılığını düşünmekte epey zorlanıyorum. Satışların gerçekleşeceği müzayede pazartesi günü, yani yarın akşam saatlerinde gerçekleşecek. Parçaların tümü ücretsiz olarak bugün ve yarın olmak üzere iki gün boyunca müzayede kuruluşu aracılığıyla sergilenecek. Parçalar sergiyle eş zamanlı olarak web sitelerinde de gösterilecek.

Peki böyle güçlü bir koleksiyonu Suudi Arabistan'ın merhum Kralı Fand'ın milyarder danışmanı Nasser Al-Rashid'in eski eşi Ayoub neden elden çıkarıyor? Ayoub'un bu özel parçalardan ayrılmak istemesinin ilk sebebi artık içlerine giremiyor olmasıymış. Bir diğer nedeni de maddi imkanı olup da Karl'ın parçalarına ulaşamayan genç nesle bu özel tasarımları giyebilme şansı vermek.

Açık artırma moda dünyasında büyük bir heyecana sebep oldu. İçlerinde o kadar değerli ve nadide parçalar olduğu söyleniyor ki moda dünyasının ve kırmızı halıların seyrinde ciddi bir rekabet değişimine sebep olabilir. Zira bu önemli parçalardan birini giymek demek, çok konuşulmak, prestijli her dergi ve platformda haber olmak, övgüleri toplamak demek.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde