İpsos anketi: Yüzde 59 Filistinli sığınmacı istemedi

İpsos anketi: Yüzde 59 Filistinli sığınmacı istemedi

İpsos Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen 'Gündeme Dair' araştırma bulgularına göre, Filistin’den göçmen almamalıyız diyenlerin oranı yüzde 59 olarak belirlendi.

İpsos anketi: Yüzde 59 Filistinli sığınmacı istemedi
16px
24px
08.01.2024 14:48
ABONE OLgoogle

Araştırmaya göre Türkiye’deki vatandaşlar İsrail ve Hamas arasındaki savaşı çok yakından takip ediyor, her dört kişiden üçü savaşa dair bilgili olduğunu ifade ediyor. Bir ay önce yapılan ilk araştırmada Türkiye’de bu süreçte yönettiği politikaya destek verenlerin oranı yüzde 40 olarak belirlenirken, aralık ayındaki yeni araştırmada bu oranda azalma ya da artma meydana gelmedi. Türkiye’nin bu savaşa doğrudan dahil olmayına dair endişe konusunda katılımcıların yarısı endişeli, ama savaşın diğer ülkelere yayılma ihtimali bir önceki aya göre zayıfladığı düşüncesi artıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 72’si diğer ülkelerin çatışmaları önlemek için yeterli önlem almadıklarını düşünüyor. Ancak alınması gereken önlemin ülkemize Filistin'den göçmen kabul etmek olmaması gerektiğini düşünülüyor. Filistin’den göçmen almamalıyız diyenlerin oranı iki ayda yüzde 54’ten yüzde 59’a yükselmiş durumda. Çatışmaların uzaması ve henüz bir ekonomik ambargoya yol açmaması sonucunda bu savaşın ekonomi üzerinden olumsuz etkisi olacağını düşünenlerin oranı gerilerken, herhangi bir etkisi olmayacak görüşünde olanların oranı yüzde 4 artıyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde