Epstein davası iddianamesinde adı geçen iki Türk’ten Turabi Fırat, Epstein ile özel olarak tanışmadığını ancak çalıştığı mekana gelmiş olabileceğini söyledi

Epstein davası iddianamesinde adı geçen iki Türk’ten Turabi Fırat, Epstein ile özel olarak tanışmadığını ancak çalıştığı mekana gelmiş olabileceğini söyledi

Kız çocuklarını taciz ettiği iddiasıyla tutuklu olduğu cezaevinde ölü bulunan ABD’li milyarder Epstein’ın yargılandığı davanın iddianamesinde adı geçen iki Türk’ten biri Turabi Fırat’a ulaştık. Fırat, Epstein’ın uçağına binmediğini, şahsen tanımadığını ancak simasının tanıdık olduğunu belirtti.

Epstein davası iddianamesinde adı geçen iki Türk’ten Turabi Fırat, Epstein ile özel olarak tanışmadığını ancak çalıştığı mekana gelmiş olabileceğini söyledi
16px
24px
12.01.2024 16:24
ABONE OLgoogle

Ali Kemal ERDEM 

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla tutuklanmış, yargılanırken tutuklu bulunduğu hapiste ölü bulunmuştu.

Epstein hakkında kamuoyu ile paylaşılan 943 sayfalık iddianame içerisinde Refia Banu Küçükköylü ile Turabi Fırat isimli iki Türk vatandaşının da adlarının yer aldığı iddia edildi. Her iki ismin de Epstein’in uçağına bindiği öne sürüldü.
ABD'nin Florida eyaletinde bir otelde beş yıldızlı bir otelde yiyecek içecek müdürü olduğu ve iş amaçlı olarak Epstein'ın uçağına bindiği öne sürülen Turabi Fırat’a ulaştık.

ALMANYA’DA YAŞAYAN KAYINBİRADERİ HABER VERDİ

Muş Vartolu olan Fırat, uzun yıllar gemilerde garson olarak çalıştıktan sonra 25 yıl önce ABD’nin Florida eyaletinde West Palm Beach ilçesine yerleşti. Burada lüks bir otelde çalışmaya başlayan Fırat o gün bugündür orada.

Fırat, dosyada adının geçtiğini Almanya’da haberi okuyan kayınbiraderi arayınca dün haberdar olmuş. Adının neden dosyaya girdiğini merak ediyor ve öğrenmek için çabalıyor.

SİMASI YABANCI GELMİYOR

Fırat konuya dair sorumuz üzerine Epstein’ı  şahsen tanımadığını belirterek, şöyle konuştu: “Ben zenginlerin geldiği The Breakers Hotel’de garsonluk yapıyorum. Akşamları da sadece üyelere hizmet veren Club Colette adlı bir restoranda çalışıyorum. Oraya da zenginler geliyor. Bu nedenle Epstein’i tanımıyorum ama siması da yabancı gelmiyor. Çünkü bulunduğum yerlere geldiyse mutlaka servis yapmışımdır. Adaya gelen bütün insanların siması yabancı gelmiyor. Ancak Epstein gibi biriyle özel bir arkadaşlığım yok. Çünkü farklı seviyelerdeyiz. Milyarder biri. Bizimle muhatap olmaz.”

ADASINA GİTMEDİM, UÇAĞINA BİNMEDİM

Epstein’în adası olan bilinen Little Küçük Saint James Adası'na da gitmediğini belirten Fırat, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Yıllar önce Alman olan eşimle burada Exuma adlı turistik bir adaya 2019’de gezmeye gitmiştik. Ancak biz içinde bizim gibi beş altı kişinin olduğu dolmuş benzeri bir uçakla gittik. Epstein’in uçağı gibi lüks bir uçakla gitmedik. Epstein’in adasına da gitmedik. Şayet bahsedilen ada Exuma adası ise orası kalabalık bir yerdi herkes vardı. Epstein’ın adasına belli insanlar gidiyordur. O adaya da muhtemelen başkanlar zenginler gidiyordur. Benim o adaya davet edilme şansım da yok. Garson olarak da gitmedim çünkü muhtemelen kendi bildikleri özel elemanlarını çalıştırıyorlardır”

Fırat, ayrıca iddianamede adı geçen Prens Andrew’i de özel olarak tanımadığını kaydetti.

“BİR BANU TANIYORUM AMA O DEĞİL”

İddianamede adı geçen Banu Küçüköylü’yü de tanımadığını belirten Fırat, “Çalıştığım otelde bir Banu vardı ama aynı kişi değil. Çünkü benim tanıdığım Banu genç biri. Ancak haberde adı geçen kişi şu an 50’lerinde” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde