Zorlu'dan İsrail gazında Yunanlılarla yeni anlaşma

Zorlu'dan İsrail gazında Yunanlılarla yeni anlaşma

Zorlu'nun 3 İsrail iştiraki Yunan Energean ile anlaşma yaptı

Zorlu'dan İsrail gazında Yunanlılarla yeni anlaşma
16px
24px
01.11.2017 16:14
ABONE OLgoogle

Zorlu Enerji’nin yüzde 25 iştiraki Dorad, yüzde 42,15 iştirakleri Ramat Negav ve Ashdod, Yunan şirketi Energean ile doğalgaz alım satım anlaşmaları imzaladı.

Zorlu Enerji'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamaya göre, anlaşmalar kapsamında, Energean sahibi olduğu Karish ve Tanin doğal gaz sahalarından Dorad, Ashdod ve Ramat Negev şirketlerinin bünyesinde yer alan doğalgaz santrallerine gaz tedarik edecek.

Energean’dan Dorad’ın 840 MW kurulu güce sahip Dorad Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali için en az 14 yıl boyunca 6,75 milyar metreküpe kadar doğalgaz satın alınacak. Ashdod ve Ramat Negev’in sırasıyla 126,4 MW ve 64,54 MW kurulu güce sahip doğalgaz kojenerasyon santralleri için de toplamda 2,65 milyar metreküpe kadar doğalgaz satın alınacak.

Zorlu, anlaşmaların ortalama gaz alım maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olacağını belirtti. Energean’ın İsrail’in deniz sahası içinde yer alan Karish ve Tanin sahalarından doğalgaz üretimine 2020 yılının sonunda başlaması bekleniyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde