Trump: İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak

Trump: İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan açıklama yaptı. Trump, "İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak" ifadelerini kullandı.

Trump: İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak
16px
24px
07.08.2018 12:44
ABONE OLgoogle

ABD'nin İran'a yönelik ekonomik yaptırımlarının ilk bölümüne geri dönmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan açıklama yaptı. Trump, "İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak" ifadelerini kullandı. Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"İran yaptırımları resmen başladı. Bunlar şu ana kadar uygulanmış olan en sert yaptırımlar ve  Kasım ayında yaptırımlar yeni bir seviyeye arttılacak. İran'la iş yapanlar ABD'yle iş yapamayacak. Ben DÜNYA BARIŞI istiyorum, daha azını değil!"

?ref_src=twsrc%5Etfw">7 Ağustos 2018

?İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketi Washington saati ile 00.01 (TSİ 07.01) itibarıyla resmen yürürlüğe girmişti.

Yabancı şirketlerin İran'ın otomobil sektörüne girmesini önleyecek yaptırımlar, ülkenin el yapımı halı ve Şam fıstığı gibi gıda ürünlerinin ABD'ye ihracını da ambargoya tabi hale getirdi.

5 Kasım'da yürürlüğe girecek olan ve İran'ın enerji sektörünü, petrol ticaretini ve İran Merkez Bankası'nın yabancı  finans kurumlarıyla yaptığı işlermleri kapsayan ikinci bölüm yaptırımların İran ekonomisine büyük zarar vereceği iddia ediliyor.

İran Çalışma Bakanı Ali Rebii, "Yaptırımlar nedeniyle yaklaşık 1 milyon İranlının işsiz kalabileceğini" belirtmişti.

Trump, selefi Barack Obama tarafından 2015 yılında İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya ve Çin ile birlikte İran'la  imzalanan nükleer anlaşmadan ABD'yi 8 Mayıs'ta çekmişti. Anlaşmanın diğer imzacıları ise ABD'nin bu tek taraflı adımına karşı çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde