THY'nin ceza kestiği şırdancı konuştu: İtiraz edeceğim

THY'nin ceza kestiği şırdancı konuştu: İtiraz edeceğim

Uçakta tişörtünün içinden çıkardığı şırdanı yiyen Mehmet Sur, Türk Hava Yolları tarafından kara listeye alındı. 6 ay THY ile seyahat yasağı gelen Sur, Patronlar Dünyası'na konuştu: THY'yi zedeleyecek bir şey yapmadım, mizah olsun diye o videoyu çektik. İtiraz edeceğim. 

THY'nin ceza kestiği şırdancı konuştu: İtiraz edeceğim
16px
24px
21.06.2023 17:46
ABONE OLgoogle

Eda AKTÜRK 

Katıldığı Masterchef programıyla tanınan ve youtube kanalı için farklı videolar çeken Mehmet Sur'un Türk Hava Yolları uçağında çektiği video başına dert oldu. Mehmet Sur, 15 Haziran günü THY'ye ait uçakla İstanbul'dan Gaziantep'e gitti. Uçuş esnasında yemek servisinin yapılmasının ardından Sur, tişörtünün içinden çıkardığı şırdanı yedi, tişörtünün içinden limon da çıkarttı. 

Video çekmek için yapılan hareketi "mide bulandırıcı" olarak niteleyenler tepki gösterdi. Paylaşımın ardından harekete geçen Türk Hava Yolları, marka değerini zedelediği gerekçesiyle Mehmet Sur'u kara listeye aldı.
THY, "Şırdancı Mehmet" olarak tanınan Mehmet Sur'a 6 ay bilet satmayacak.

"BENCE BİRAZ ABARTTILAR" 
Konuyla ilgili Patronlar Dünyası'na konuşan Mehmet Sur, "THY'nin tüm kararlarına saygı duyuyorum" dedi. Şırdanı çanta içerisinde uçağa getirdiğini, videoda mizah olsun diye tişörtünün içerisinden çıkararak yediğini söyleyen Sur, "Uçakta normalde videolar çekiyorum, şırdanı business'ta yiyeyim dedim. Türk Hava Yolları'nı zedeleyecek, bir insanı zedeleyecek, bir yolcuyu rahatsız edecek bir hareket yapmadım. 2 koltuk, benimle şoförüme aitti. Hiçbir yolcu hakkına zarar vermeden, yanımdaki yolculardan izin aldıktan sonra şırdanımı aldım yedim. Şırdan da normalde çantanın içinde poşette kendi kutusundaydı. Orda da espri yapayım diye öyle yaptım. Biliyorsunuz tiyatro her şekilde oluyor yani, filmlere bak, tiyatrolara bak, şarkı söyleyenlere bak. Her zaman bir mizah var. O da benim mizahımdır. Biliyorsunz mizah yapıyorum, limon sıkıyorum insanlara. İnsanlar keyif alıyor diye böyle bir şey yaptım. Bu kadar gündem olmasına gerek yoktu, bence biraz abarttılar" dedi.  

"KARARA İTİRAZ EDECEĞİM"
THY'den kendisine herhangi bir bildirim yapılmadığını, kararı haberi gören arkadaşlarından öğrendiğini belirten Mehmet Sur, "Sabah bana insanlar haber verdi, 6 ay ceza yemişsin diye. Dedim ki yemişsek biz de başımın üstüne binmeyiz uçağa arabayla gideriz yolculuğumuza. Başka firmayı kullanırız, bütün cezamız bitti mi yine THY ile devam edeceğiz. Ama itiraz edeceğim avukat aracılığıyla THY'ye. Onların yemeğini de yedim, kötülemedim. Böyle bir espri yaptım, kimsenin hakkını ihlal etmedim. Benim görüşüm bu bence cezayı almamam lazımdı, ama demek ki zor durumda kaldılar sosyal medyadaki tepkiler yüzünden" ifadelerini kullandı. 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde