Şok! Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devri durduruldu

Şok! Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devri durduruldu

Esenler Otogarı'nın otoparkının İSPARK'a devredilmesi kararı mahkeme tarafından durduruldu.

Şok! Esenler Otogarı'nın İSPARK'a devri durduruldu
16px
24px
24.07.2019 20:34
ABONE OLgoogle

İstanbul'da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adı "15 Temmuz Demokrasi Otogarı" diye değiştirilen Esenler Otogarı'nın otoparkının İSPARK’a devredilmesi kararı mahkeme tarafından durduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 11 Temmuz'da alınan kararla Esenler Otogarı'nın otopark işletmesi 5 yıl süreyle İBB bünyesindeki İSPARK'a devredilmişti.

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin devir kararına itiraz etti.

Bunun üzerine mahkeme devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle “davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına” karar verildi. 

İMAMOĞLU: KİMSE BURAYA EVLADINI GÖNDERMEZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz Demokrasi Otogarını ziyaret edip Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüleri Derneğinin yöneticileri ve sektör temsilcileriyle görüşmüştü.

İBB Başkanı İmamoğlu, daha sonra otogarın alt katlarını gezdi. Otobüslerin park ettiği alanları, şoför ve muavinlerin bekleme sırasında kaldıkları ortamların durumunu yerinde gören İmamoğlu, çalışanların, esnafın sorunlarını dinledi.

İmamoğlu, alt katları gezerken, “Alınacak önlemleri, mevcut durumları görünce sıralasan sayfa yetmez. Çok ihmal edilmiş. Böyle bir yere hiç kimse evladını yollayıp ‘Otobüse bin. Şuraya git’ demez. Ya da ‘Orada in. Seni alayım’ da demez . Dolayısıyla böyle bir sistemde otobüsçü de hizmet edemez. Yeni sistemi kurarken yatırım yapacağız buraya. Böyle bir yere çocuğum girmez. Eşim girmez. 16 milyon İstanbullunun eşini çocuğunu buraya ben nasıl yollayayım? Ha benim çocuğum, eşim, ha bir başkasının eşi, çocuğu, ailesi girmez buraya. Hızlıca çözmek zorundayız. En çarpıcı sorun güvenlik. Huzurla ilgili sorun var.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde