Özel sektörden çalışanlara yüzde 50 zam!

Özel sektörden çalışanlara yüzde 50 zam!

Başta enflasyon rakamları olmak üzere açıkladığı verilerde güven vermeyen TÜİK’e karşı özel sektör farklı yollar izlemeye başladı.

Özel sektörden çalışanlara yüzde 50 zam!
16px
24px
16.11.2021 18:42
ABONE OLgoogle

Hem yatırım planlamaları hem de çalışanların gelir kaybını önlemek için bazı şirketler, ENA Grup’un hazırladığı enflasyon raporlarını dikkate alıyor.

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre özel şirketlerin kendilerine ulaşarak enflasyon hakkında bilgi aldıklarını söyleyen ENA Grup Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, bu şirketlerin TÜİK’e göre değil, kendi hazırladıkları verilere göre çalışanlarına zam yapmaya başladıklarını belirtti.

Ulusoy, “Firmalar, sokaktaki yaşam koşullarına göre ENAG’ın verilerinin daha iyi olduğunu ve çalışanlarına bu doğrultuda zam yapmak istediklerini söylüyor. Antetli talep geliyor, biz de ENAG antetli kağıtla cevap yazıyoruz” dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 16, 2021
Yüzde 50 ücret artışı enflasyonu geri çeker

Raflara ÜFE’nin yansıdığını ancak çalışanlara TÜFE oranında zam yapıldığını anlatan Prof. Dr. Veysel Ulusoy, bu nedenle şirketlerin kârlılığının katlandığını ama çalışanların fakirleştiğini kaydetti. Tek taraflı düşünmemek gerektiğini vurgulayan Ulusoy, “Yüzde 50-60 civarında zam yapılması gerekir. Kimse ücretlere zam yapmaktan korkmasın. Bu, tüketimi artırır, enflasyonu da aşağı çeker” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde