Microsoft'u bıraktı, 12 Milyon Dolarlık bebeği oldu!

Microsoft'u bıraktı, 12 Milyon Dolarlık bebeği oldu!

Microsoft’un eski Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Genel Müdürü Selim Zafer Ellialtı, 12 Milyon doları nereye yatırdı?

Microsoft'u bıraktı, 12 Milyon Dolarlık bebeği oldu!
16px
24px
17.04.2012 12:51
ABONE OLgoogle

Microsoft’un eski Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Genel Müdürü Selim Zafer Ellialtı, 9 yıl önce temellerini attığı Suvla Şarapları’nın ilk ürünlerini piyasaya çıkardı.

Yola çıkarken hayalinin yüksek nitelikli “şato tipi” şarap üretmek olduğunu söyleyen Ellialtı, ‘Kendi şarabımızı üretmeye karar verdiğimizde ilk olarak Fransa’dan özel sertifikalı fidanlar getirdik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne cinsi üzüm fidanları, Bulgaristan’dan gelen özel dikim ekipleri tarafından dikildi. Bağlara oğlumuzun adı Bozok’tan esinlenerek Bozokbağ adını verdik. Şaraplarımız ise ismini tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alıyor’dedi. 

Suvla Şarapları ile “şato tipi” kaliteli  üretim prensibiyle öncelikle iç piyasada söz sahibi olmayı hedeflediklerini anlatan Ellialtı, ‘Amacımız, yüksek standartlarla üretilmiş kaliteli şarabı  ulaşılabilir rakamlarla satışa sunmak’ dedi.

Şato tipi şarap üretimi

Suvla olarak Türkiye’de ‘şato tipi’ üretim yapan ve kendi bağ alanına sahip en büyük şarap üreticilerinden biri olduklarını hatırlatan Ellialtı, ‘Şato tipi üretim yapabilmek için bağlarınız ve üretim tesisiniz arasındaki mesafe en fazla 30 km. olmalı, Suvla’da bu mesafe 14 km.’ dedi. 

Suvla’nın 440 dönümlük bağ alanına ek olarak 200 dönümlük bir arazi 2 yıldır organik bağcılık için hazırlandı ve organik sertifikası alındı. Tüm bağların *GAP (Good Agriculture Practice) - İyi Tarım Uygulaması Belgesi var. Ellialtı, “Geniş bir bağ alanına sahip olmak bize farklı üzüm türleri yetiştirme ve denemeler yapma fırsatı sunuyor. Örneğin Fransa’nın Rhone bölgesine ait çok özel iki üzümü Roussanne ve Marsanne üzümlerini Türkiye’de ilk kez yetiştirdik ve işledik. Çok özel bir beyaz şarap kupajı ile şarapseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyoruz” dedi. Bağ alanının üretim kapasitesinin artmasına bağlı olarak 5 yıl içinde 1000 dönüme çıkarılması planlanıyor.

Suvla Şarapları, Gelibolu Yarımadası’nın özel mikro klimasında yetişen üzümlerle, 10 dönüm arazide toplam 5 bin 200 m2 kapalı alana kurulu şarap fabrikasında, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemler kullanılarak üretiliyor.

Fabrikanın şu anki ruhsatlı üretim kapasitesinin 658 ton yani yaklaşık 850 bin şişe olduğunu belirten Ellialtı, ‘Tesisimiz 2 milyon litre üretim yapabilecek alt yapıya sahip. Üretim kapasitesini ilk yıldan sonra arttırmayı hedefliyoruz. Tek mikro klimada, tek bölgede mikro bağcılık yöntemiyle yetiştirilen üzümleri, küçük ölçekli, kolay yönetilebilir tanklarda işliyoruz. Bu bize  farklı parsellerden gelen üzümlerle, yüksek miktarda kaliteli şaraplar üretme, harmanlama fırsatı sunuyor. ‘ dedi.

12 Milyon Dolarlık yatırım

Selim Zafer Ellialtı, 9 yıl boyunca Suvla Şarapları için toplam 12 Milyon Dolarlık yatırım yaptığını açıklayarak, şarap fiyatlarının 15 TL ile 80 TL arasında değiştiğini açıkladı. Şarap yatırımına başladıkları zaman bebekleri olduğunu belirten Ellialtı, Suvla'yı da bebekleri gibi baktıklarını hatta bağlarına bebeklerini adını Bozok'u verdiklerini kaydetti.

‘Gelibolu Yarımadası’nı temsil eden marka olacağız’

Kendi bağlarında yetiştirdikleri üzümlerin yanı sıra aynı bölgede yer alan komşu bağlardan da üzüm aldıklarını belirten Ellialtı, ‘Gelibolu Yarımadası’nı temsil eden bir marka olma amacıyla yola çıktığımız için bölgemizde yer alan diğer bağcıları da  desteklemek adına sadece komşu bağlardan üzüm alıyoruz. Ancak kendi bağlarımız dışında üzüm aldığımız bağların, şarap üretim tesisimize yakınlığının 30 km’yi geçmemesine özen gösteriyoruz. Ayrıca bölgedeki yerli türleri canlandırmak için uzmanlarla  çalışıyor  ve sürekli denemeler yapıyoruz’ dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde