İşte Yılın Basın Fotoğrafları!

İşte Yılın Basın Fotoğrafları!

2007 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü'nü, İngiliz foto muhabiri kazandı. İşte yılın kareleri...

İşte Yılın Basın Fotoğrafları!
16px
24px
08.02.2008 16:12
ABONE OLgoogle

2007 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü'nü, İngiliz foto muhabiri Tim Hetherington kazandı.

Amsterdam'da seçici kurul tarafından yapılan açıklamada, foto muhabiri Tim Hetherington'un ödülünü, geçen Eylül ayında Afganistan'da çektiği, sığınakta yorgun düşmüş Amerikan askerini gösteren fotoğrafıyla aldığını bildirdi.

Seçici Kurul Başkanı Gary Knight, foto muhabiri Tim Hetherington'un fotoğrafı Amerikan dergisi ''Vanity Fair'' için yaptığı söyleşi çerçevesinde çektiğini ve bu fotoğrafa ödülün, ''yorgunluğu hem bir insan, hem de bir ulus olarak çok iyi ifade ettiği için'' verildiğini söyledi. İngiliz foto muhabiri basın fotoğrafındaki birinciliğiyle birlikte 10 bin avro da para ödülünün sahibi oldu.

Dünya Basın Fotoğrafı Yarışmasında 10 ayrı dalda 23 ülkeden 59 foto muhabirine daha ödül verildi. Ödül kazanan bu fotoğrafçılar arasında Türkiye'den kimse bulunmuyor.

Ancak 10 ayrı dalda verilen ödüller arasında, İngiliz foto muhabiri Vanessa Winship tarafından Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde kız okul çocuklarını gösteren bir fotoğraf portre dalında birincilik aldı.

Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, 27 Nisanda Amsterdam'da düzenlenecek törenle verilecek.

Ödül kazanan fotoğraflar önce Amsterdam'da 29 Nisan 22 Haziran arasında, daha sonra da dünyanın değişik yerlerinde 100 ayrı salonda sergilenecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 51'incisi gerçekleştirilen Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasına, 125 ülkeden toplam 5019 fotoğrafçı, 80 binin üzerinde fotoğraf ile katıldı.

10 dalda verilen ödüllerden birini de, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki militanını fotoğraflayan Time dergisinin muhabirlerinden Philippe Dudouit aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde