Hosteslere müjde: Kadınlar topuklu ayakkabı giymek zorunda değil

Hosteslere müjde: Kadınlar topuklu ayakkabı giymek zorunda değil

Avustralyalı Havayolu şirketi Qantas, yeni bir düzenleme ile birlikte kadın hosteslerin topuklu ayakkabı giyme zorunluluğunu ve erkeklerin kısa saç zorunluluğunu kaldırdı. Buna göre kadınlar "daha rahat edecekleri" bir ayakkabı giyebilecek.

Hosteslere müjde: Kadınlar topuklu ayakkabı giymek zorunda değil
16px
24px
09.06.2023 23:34
ABONE OLgoogle

Avustralyalı Havayolu şirketi Qantas, kabin ekipleri için yeni bir “stil ve bakım” uygulaması düzenledi. Söz konusu uygulamayla birlikte havayolu tarihinde ilk kez cinsiyetlere bakılmaksızın makyaj yapılabilecek, saç uzatılabilecek ve topuklu ayakkabılar yerine sıradan ayakkabılar tercih edilebilecek.

Bir Qantas sözcüsü, yüksek topuklu ayakkabı giymesi beklenen kadın kabin ekibinin daha rahat ve pratik bir düz ayakkabılar giymeyi istediğini söyledi. Öte yandan benzer şekilde bazı erkek kabin görevlileri de kapatıcı ve fondöten kullanmak istediklerini dile getirdi.

Qantas sözcüsü, "Bu değişiklikler üniformamızı giymeyi daha rahat ve pratik hale getirecek" dedi.

Avustralya Hizmetler Sendikası daha önce Qantas CEO'su Alan Joyce'a bir mektup yazarak kadınlar için makyaj ve yüksek topuklu ayakkabı gereksinimlerinin hafifletilmesini istemişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde