Enis Berberoğlu neden istifa etti?

Enis Berberoğlu neden istifa etti?

“İhsanoğlu’na geniş yer verdiği” gerekçesiyle hükümetten baskı gören Aydın Doğan’ın, Berberoğlu’nu istifaya zorladığı öne sürüldü.

Enis Berberoğlu neden istifa etti?
16px
24px
09.08.2014 07:55
ABONE OLgoogle
Hüriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu dün istifa etti. “İhsanoğlu’na geniş yer verdiği” gerekçesiyle hükümetten baskı gören Aydın Doğan’ın, Berberoğlu’nu istifaya zorladığı öne sürüldü. Radikal’in Yayın Yönetmeni Eyüp Can da istifa ederken, hükümetin Ertuğrul Özkök’ün de kellesini istediği iddia edildi

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun gazeteyle yollarını ayrıldı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, görevinden alındı. Doğan Grubu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine bu kararı aldığı öğrenildi.

www.gercekgundem.com ‘un edindiği bilgiye göre, Berberoğlu’na karar dün sabah tebliğ edildi. www.gercekgundem.com ‘un edindiği bilgiye göre, Doğan Grubu yöneticisi Mehmet Ali Yalçındağ, Enis Berberoğlu’ndan, Ertuğrul Özkök’ün yazılarına son vermesini istedi.

Berberoğlu ise bunun üzerine, “Ben kendimden önce Genel Yayın Yönetmenliği yapan bir gazeteciyi işten çıkaramam’’ dedi. Yalçındağ ise Özkök’ün gönderilmesi için ısrar etti.

Enis Berberoğlu, bir hafta önce gerçekleşen bu görüşme sonrası, editoryal müdahalelere maruz kalmaya başladı. Mehmet Ali Yalçındağ, CHP haberleri ile Ekmeleddin İhsanoğlu haberlerinin gazetede ‘’çok geniş yer bulduğu’’nu Berberoğlu’na söyledi. Peşi sıra ise “İşadamı olarak bundan zarar görüyoruz. Tayyip Bey yüzde 54 oy alacak. Zor durumda kalıyoruz’’ dedi. Bugün öğle saatlerinde ise gazete yönetimi Berberoğlu ile çalışmak istemediğini tebliğ etti.

Berberoğlu da gazete yönetimine “Böylesi daha hayırlı oldu, birlikte çalışma imkanımız kalmamıştı’’ dedi.

Yalçındağ’ın Berberoğlu’nu gazeteden yolladıktan sonra yakın çevresine, “Biz Başbakan’ı kıramazdık, bu kararı almaya mecburduk’’ dediği belirtildi.

Berberoğlu’nun yerine Fatih Çekirge’nin geleceği konuşulurken, Radikal’in Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can da istifa etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde