Enerjide 23 ülkenin patronu oldu

Enerjide 23 ülkenin patronu oldu

23 ülkenin üye olduğu Enerji Düzenleyici Bölgesel Birliği'nin (ERRA) başkanlık koltuğuna Yusuf Günay oturdu.

Enerjide 23 ülkenin patronu oldu
16px
24px
25.05.2007 08:15
ABONE OLgoogle

Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan gibi petrol-doğalgaz devi ülkelerin enerji sektörü düzenleyici otoritelerinin üye olduğu birliğin başkanlığı Türkiye'ye geçti.
 
Genel itibarıyla komşu veya çevre ülkelerden olmak üzere 23 ülkenin üye olduğu Enerji Düzenleyici Bölgesel Birliği'nin (ERRA) başkanlık koltuğuna Yusuf Günay oturdu. Günay, 50 milyar dolarlık Türk enerji sektörünün serbestleşmesi ve düzenlenmesi için kurulan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 6 yıldır başkanlığını yürütüyor. Düzenleyici otoriteler birliğinin başkanlığını ise bugüne kadar genelde Rusya yapıyordu.

İstanbul'da 21-22 Mayıs tarihlerinde, 25 ülkenin yanı sıra 300'ün üzerinde yatırımcının katıldığı enerji yatırımları konferansı, önemli bir seçime de sahne oldu. Her iki senede bir başkanlık seçimi yenilenen ERRA'nın yönetimi yeniden belirlendi. 3 tur üzerinden yapılan seçimlerde rakiplerini geride bırakan Günay, önemli bir misyon üstlenen ERRA'nın büyümesi için çalışacağını belirterek "Başkan olarak hem kurumsal, hem de yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek için çalışacağım. Birliğe ABD'nin öncelik vermesi, Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan'ın da dahil olması çok önemli. Çin'in de üye olmasıyla, çok daha etkin ve güçlü bir yapıya kavuşacağız." açıklamasını yaptı.

2000'de kurulan ERRA'ya Türkiye 2002'de tam üye oldu. Birliğin, halen 22 tam, 4 yedek ve 1 ilişkili üyesi bulunuyor. ERRA Başkanlığı'na seçilmesini, "Ülkemizin göstermiş olduğu başarı." diye niteleyen Yusuf Günay, "Artık birliğin yeni başkanı olarak EPDK'nın lisanslandırma, tarifelendirme veya çok ilgi gören ve sürekli bilgi talep edilen şehir içi doğalgaz dağıtım modeli uygulamalarımızı dünyaya anlatacağız." diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde