Çimsa’dan güneşe 4,2 milyon euro yatırım

Çimsa’dan güneşe 4,2 milyon euro yatırım

Çimsa, grubun İspanya'daki fabrikasının enerji ihtiyacını 4,2 milyon euro yatırımla yeni kurulacak santral ile sağlayacak. ID Energy Group tarafından kurulacak santralde yaklaşık 11 bin güneş paneli kullanılacak.

Çimsa’dan güneşe 4,2 milyon euro yatırım
16px
24px
03.05.2023 14:30
ABONE OLgoogle

Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikasında 4.2 milyon euroluk yatırımla güneş enerjisi santrali kuracak. 11 bin güneş paneşi kurularak santralle ilgili bilgi veren Çimsa CEO’su Umut Zenar, yatırıma ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Küresel emisyonların 2030'a kadar yarı yarıya azaltılması için yenilenebilir enerji kullanımına yönelik büyük çaplı bir dönüşüm yaşanması gerekiyor. Bu süreçte Çimsa olarak döngüsel ekonominin bir parçası olmaya devam etme hedefiyle, yeşil dönüşümün gerekliliklerini yerine getirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak için çok çalışıyoruz.

Sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında, karbon ayak izinin azaltılması, enerji verimliliği, çevre dostu ürünler gibi konulara odaklanmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin yanı sıra İspanya’da da hayata geçireceğimiz güneş enerjisi yatırımlarımızın tüm dünyanın ortak sorunu olan emisyonların azaltılması konusuna büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

ID Energy Group tarafından anahtar teslim kurulacak sistem, 7,2 MW kurulu güce sahip olacak ve yılda yaklaşık 12 GWh elektrik üretecek.

14 futbol sahası büyüklüğünde 100 bin metrekare alan üzerinde 11 bin adet güneş panelinin kullanılacağı GES projesi, 2023 yılında aktif olarak devreye alınacak. GES'te üretilen enerjinin tamamı Çimsa Cementos tarafından tüketilecek.

Güneş enerjisi yatırımı tamamlandıktan sonra İspanya'daki fabrikanın enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 16'sını karşılayacak. Üretilen yenilenebilir enerji miktarı (12 GWh/yıl), 3 bin 600 konutun elektrik ihtiyacına ve yılda 3.000 ton CO2 salımına eşdeğer olacak.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde