Celal Aras vefat etti

Celal Aras vefat etti

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras hayatını kaybetti.

Celal Aras vefat etti
16px
24px
30.01.2008 23:57
ABONE OLgoogle

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Fenerbahçe Kulübü eski Yönetim Kurulu üyelerinden Celal Aras (51), bir süredir kanser tedavisi gördüğü Gebze'deki Özel Anadolu Sağlık Merkezi'nde hayatını kaybetti.

Aras'ın cenazesinin Teşvikiye Camisi'nde yarın öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Celal Aras, Aras Holding'e giden yolu nasıl oluşturduğunu bir röportajında şöyle anlatmıştı:

- Gazi Üniversitesi'nde okurken, 1976-77 yıllarında siyasi olaylardan dolayı okula devamsızlığımız oluyordu. Pazarlama yapan bir firmada işe başladım. Sonra dört arkadaş ayrılıp kendi işimizi kurduk. 1979 başında ayrıldık. 1979'da küçük kardeşimi ortak ederek Ankara'da yeni iş kurdum. 10 yıl kapıdan kapıya dayanıklı tüketim malı pazarlaması yaptık. Sonra işler iyi gitmedi. Aynı araçları, aynı elemanları, aynı ofisleri nasıl nakit paralı işe çeviririz diye düşünürken bir gazete ilanına rastladım. Araçları satmak istedim, bizim kullandığımız markayı almadılar. Arabalar elimde kalınca kargo işine girdim. Zaman içinde Anadolu'ya yayıldık, emekli memur veya öğretmenleri özellikle bulduk ve onlarla çalıştık.

Bugün Aras Cargo, Aras Kurye, Aras Cargo Worldwide Express, Aras Lojistik, Aras Air, Aras Ofset, Aras Sigorta Brokerlığı, Aras Tour, Aras Hotel, Aras Security, Aras Catering ve Fillo Ürün Odaklı Taşımacılık firmaları ile faaliyet gösteriyoruz.

CELAL ARAS KİMDİR?

Kars'ta 1957 yılında doğan Celal Aras, Kazım Karabekir Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu.

1979 yılında aktif pazarlama şirketi ile ticaret hayatına atılan Aras, daha sonra Aras Cargo şirketini kurdu. Celal Aras evli ve iki çocuk babasıydı.

Geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe yönetiminde de görev yapan Celal Aras, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü ve FB 1907 Derneği üyesiydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde