Beşar Esad da Fenerli çıktı

Beşar Esad da Fenerli çıktı

Suriye lideri Başar Esad, Fenerbahçeli olduğunu belirterek, Erdoğan'dan Halep'teki yeni statta Fener ile Halepspor'un maç yapmasını istedi.

Beşar Esad da Fenerli çıktı
16px
24px
08.12.2006 07:55
ABONE OLgoogle

Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Esad, Erdoğan'a, yeni yaptırdıkları 75 bin kişilik statta Fenerbahçe ile Halepspor'un maç yapması teklifinde bulundu.

Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanması için günübirlik Şam'a giden Başbakan Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında Fenerbahçe sohbeti de geçti. Halk Sarayı'ndaki görüşmede, Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Esad, Halep'te yeni yaptırdıkları 75 bin kişilik stadyumun açılışında Fenerbahçe ile Halepspor'in maç yapmasının jest olacağını belirtti. Esad'ın destek istediği Erdoğan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ileteceğini söyledi. Erdoğan ile Esad arasında şu diyalog geçti:

Fanatik muhabbet

Esad: Sizin koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunuzu biliyorum. Ben de Fenerbahçe'liyim..

Erdoğan: Futbola ilginiz var demek. Fenerbahçeli olmanıza sevindim.

Esad: Bu hafta Fenerbahçe Galatasaray'ı yenmiş, tebrik ederim. Bizde de futbola çok büyük bir ilgi var. Halk Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yakından tanıyor. Halep'te 75 bin kişilik bir stadyum yaptırdık. Açılışında Fenerbahçe ile Halepspor bir maç yaparsa bizim için büyük jest olur. Halkımız Fenerbahçe'yi görmekten büyük mutluluk duyacaktır. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.

Erdoğan: Fenerbahçe Başkanı ile konuşur, bu davetinizi iletirim. Ancak Fenerbahçe'nin yoğun bir maç programı var. Fenerbahçe olmazsa buraya daha yakın olan Gaziantepspor da olabilir.

Esad: Müteşekkiriz. FB Asbaşkanı Nihat Özdemir, "Uygun zaman varsa olur" açıklaması yaptı.

Bülent Aydemir/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde