Bakan Koca açıkladı: Özel Bayındır Hastanesi'nin faaliyetleri durduruldu

Bakan Koca açıkladı: Özel Bayındır Hastanesi'nin faaliyetleri durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Ataşehir'deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde kaydedilen komadaki yaşlı bir hastanın üzerine para atıldığı ve eziyet edildiği görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu bildirdi.

Bakan Koca açıkladı: Özel Bayındır Hastanesi'nin faaliyetleri durduruldu
16px
24px
05.10.2022 21:40
ABONE OLgoogle

İstanbul Ataşehir'deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde kaydan geçen sağlık çalışanlarının komadaki yaşlı kadına eziyet ettiği görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu söyledi.

"HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU"

Bakan Koca kararı "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur." sözleriyle duyurdu.  Özel hastanede skandal! Yaşlı kadına para saçıp video çektiler

"HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR"

Koca sözlerini şöyle sürdürdü: "Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez." 

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Bakan Koca, daha önce yaptığı açıklamada soruşturmanın başlatıldığını belirterek "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek." ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Skandal olay, İstanbul Ataşehir'deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yaşandı. Yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir kadını hastane personelleri korkutarak üzerine para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki diyalog da pes dedirtti.

"SENİN SAĞ BÖBREĞİNİ ALACAĞIM"

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, "2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar" diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde