Afgan hükümeti, kamu kurumlarında akraba, eş, dost torpiline son verdi

Afgan hükümeti, kamu kurumlarında akraba, eş, dost torpiline son verdi

Afganistan’daki İslam Emirliği lideri, son yayınladığı kararname ile hükümet yetkililerinin, kamu dairelerine yakın akrabalarını yerleştirmelerini yasakladı.

Afgan hükümeti, kamu kurumlarında akraba, eş, dost torpiline son verdi
16px
24px
19.03.2023 22:47
ABONE OLgoogle

Afganistan İslam Emirliği’nin üçüncü yüksek komutanı ve dini lideri Hibetullah Ahundzade, yayınladığı bir kararname ile hükümet ve kamu kurumlarında bulunan yetkililerin, kamudaki diğer aile üyelerini değiştirmeleri ve işe almamaları gerektiğini söyledi.

Söz konusu kararnamede çocuklarını ve yakın şahsi ilişki içerisinde bulunduğu kişileri kamu kurumlarına atayan yetkililerin, bu kişileri görevden almaları ve yerlerine başka kişileri atamaları gerektiği belirtildi.

"PERSONEL AÇIĞI, TECRÜBESİZ KİŞİLERLE KAPATILDI"

Taliban, 2021 yılında Afganistan’da iktidarı ele alırken, kamudaki bazı üst düzey personeller ülkeyi terk etti, bazıları ise görevlerinden alındı. Kamuda meydana gelen personel açığı sonrası, tecrübesiz personelin, kişisel bağlantılar nedeniyle işe alındığı belirtildi.

Öte yandan Hibetullah Ahundzade imzalı kararnamede yönetici kesiminin bu tür atamalardan kaçınması aksi durumda gereğinin yapılacağı ifade edildi. Bununla birlikte Afgan İslam Basını, birkaç üst düzey Taliban yetkilisinin, oğullarını hükümet içindeki çeşitli rollere atadığı iddiasında bulundu.

Kararname, Cumartesi günü İdari İşler Dairesi tarafından yayınlandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde