Formula'ya şarkıcı bulunamıyor

Formula'ya şarkıcı bulunamıyor

F1'İN ARDINDAN VERİLMESİ PLANLANAN KONSER ZORA GİRDİ. ÇÜNKÜ ŞARKICILAR...

Formula'ya şarkıcı bulunamıyor
16px
24px
20.08.2006 00:00Güncelleme: 01.11.2023 10:26
ABONE OLgoogle

27 Ağustos’taki Formula 1 İstanbul Grand Prix’sinin ardından verilmesi planlanan konser sanatçıların istediği “uçuk” rakamlar nedeniyle “şimdilik” askıya alındı. Yarışlar sonrasında hem görkemli bir kapanış yapmak hem de trafik krizini engellemek için planlanan konser için önce Tarkan’a teklif götürüldü. Ancak Avea ile anlaşması olan Tarkan, bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Serdar Ortaç, Kenan Doğulu ve biri bay biri bayan dört sanatçıya daha teklif götürüldü. Ancak bu sanatçılar da kapıyı 200 bin dolar veya 200 bin eurodan açınca konser fikri tüm cazibesini yitirdi.

TARKAN 750 BİN $
Yani özel konserler için 75 bin YTL (52 bin dolar) istediği söylenen Serdar Ortaç fiyatını 4’e, 35 bin YTL (24 bin dolar) aldığı söylenen Kenan Doğulu 8’e katladı. Eğer bu paraları verecek bir sponsor bulunursa yarış sonrasında konser yapılacak.

Bu arada Tarkan’ın olumsuz cevap vermesindeki en önemli etkenin ücret olduğu konuşuluyor. Avea ile 5 milyon dolarlık bir anlaşması olan Tarkan, şirketin sponsorluğunda yaptığı her konserin ses düzeninden dansçılarına kadar tüm masraflarını alıyor. Bu da 500 bin dolardan başlayıp 750 bin dolara kadar yükseliyor. Tarkan, geçen yıl İnönü Stadyumu’ndaki konser için 750 bin dolar, bu yıl Rize’deki konseri için 500 bin YTL masraf yazdı.

Sanatçılar dolarla sahneye çıkıyor
Sanat dünyasında kimin konser ve özel geceler için kaç para ücret talep ettiği her zaman tartışma konusu. Maliye’nin takibi nedeniyle sanatçılar aldıkları ücreti sır gibi saklıyor. Özellikle yaz aylarında konserden konsere, festivalden festivale koşturan ünlü sanatçılar, ücretlerini genellikle dolar olarak istiyor. Bu konuda rekorun İbrahim Tatlıses’te olduğu söyleniyor. Tatlıses’in konser için 85 bin dolar istediği öne sürülürken, Hülya Avşar’ın 60 bin dolar, Sibel Can’ın 55 bin dolar, Gülşen’in ise 38 bin dolar karşılığında sahne aldığı ifade ediliyor. F1 konseri için görüşülen Kenan Doğulu’nun adı ise YTL ile ücret alan sanatçılar arasında geçiyor. Doğulu’nun konser için 35 bin YTL aldığı belirtiliyor. Son dönemin popüler isimlerinden Keremcem’in de 20 bin YTL aldığı söyleniyor.

Tanıtıma 2 milyon dolar harcandı
Bu ay başında İstanbul Park’ta yapılacak Formula 1 yarışlarının İstanbul ayağıyla ilgili basın toplantısı yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, yarışların yurtiçi ve yurtdışı tanıtımları için 2 milyon dolar harcadıklarını söylemişti. Bu yıl yurtdışı tanıtıma ağırlık verdiklerini kaydeden Yalçıntaş, “Eurosport kanalında reklamlar yayınladık, Formula ve sporla ilgili dergilere reklamlar verdik. Yurtdışı tanıtım için 1 milyon dolar harcandı. Yurtiçindeki tanıtımlarla birlikte bu rakam 2 milyon dolar civarında” diye konuştu.

Geçen yıl elde edilen 15 milyon dolarlık gelirin bu yıl biraz daha üstüne çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Yalçıntaş, “İstanbul Park’ta geçen yıl 110 binden fazla seyirci vardı. Bu yıl bunu rahatlıkla yakalayacağız. Yurtdışından geçen yıl 45 bin kişi geldi. Bu yıl da gelenlerin yüzde 30’u yurtdışından olacak. Bu yıl 50 helikopterle VIP servisimiz olacak” dedi.

Nnecla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde