Forbes, işdünyasıyla buluştu
Yayın hayatına başlayan Forbes Dergisi, Çırağan Kempinski'de özel bir resepsiyon verdi. Resepsiyona katılanlar..

Merkez Grubu, yeni yayın hayatına başlayan Forbes Dergisi için Çırağan Kempinski'de özel bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Forbes USA'nın Genel yayın Yönetmeni Steve Forbes'ta katıldı. Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in evsahipliği yaptığı gecede Merkez Yayıncılık Ceo'nun Kenan Tekdağ bir konuşma yaptı. Tekdağ, Forbes'la yayın hayatında iddialı olduklarını söyleyerek, ekonomi yayınlarında bir numara olmayı hedeflediklerini açıkladı.
Kenan Tekdağ, Steve Forbes'e İsmail Nacar'ın tablosunu hediye etti.
İMF, TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA
88 yıldır dünya ekonomisinin nabzını tutan Forbes’ın Üst Yöneticisi ve Forbes USA’nın Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes'da gecede yaptığı konuşma da IMF’nin yardımcı olmaktan çok zarar verdiğini belirterek, “Türkiye’nin üzerindeki yük şu anda IMF’dir.” dedi.
Türk ekonomisinin büyük gelişme kaydeden bir ekonomi olduğunu belirten Forbes, hükümetin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği reformlar sayesinde Türkiye’nin en yüksek büyüme oranına ulaşan ülkelerden biri haline geleceğini söyledi. Vergi oranlarının düşürülmesi gerektiğini vurgulayan dergi yöneticisi, devletin girişimcilerin yeni iş kurmasını kolaylaştırması gerektiğini de dile getirdi. Bunlar gerçekleştirildikten sonra Türkiye’nin tam ekonomik potansiyelini gerçekleştireceğine inandığını vurgulayan Forbes, Türkiye’de bankacılık, perakende ve telekomünikasyon alanlarında büyüme yaşanacağını savundu. AB’ye üyelik müzakereleri sürecinde, ‘Türkiye’nin AB’yi istediği gibi AB’nin de Türkiye’yi istiyor olacağını’ ifade eden Forbes, ‘kendilerinin de grup olarak bu mükemmel ekonomik büyümeye katkı amacıyla Türkiye pazarına girdiklerini’ kaydetti. Türk medyasında büyük fırsatlar olduğunu anlatan Forbes, derginin Türkiye’deki tirajının 40 bin olduğunu, ekonomi büyüdükçe bu tirajın da artacağına inandığını dile getirdi. Forbes’ın Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven ise “Forbes sadece istikrarlı yapıya sahip, gelişmiş ekonomilerin bulunduğu ülkelere geliyor. Bu açıdan Türkiye’ye tercihlerini de manidar buluyorum.” diye konuştu.
Ömer Sabancı, Steve Forbes, Turgay Ciner, Ahmet Nazif Zorlu, Halim Mete ve Mehmet Demirel birlikte
Ahmet Zorlu geceye kızı Şule'yle geldi.
Ali Koç ile Metin Yurdagül aynı masada yer aldı.
Ömer Sabancı ile Ali Sabancı gecede buluştu.
Yüksel Mermer, Bülent Şenver, Murat Dedeman ve Cahit Paksoy gecede bol bol sohbet etti.
Murat Özyeğin'le Zafer Yıldırım
Yaprak Özer, Erdoğan Alkin, Gazi Erçel ve Korkmaz İlkolur resepsiyonda.
Ayhan Bermek, İhsan Kalkavan ve Sani Şener
Hamdi Akın'la Cahit Paksoy (Fenerlilerin buluşması)
Zafer Yıldırım, İhsan Kalkavan ve Turgay Ciner (Burada da Beşiktaşlılar birarada.)
Murat Dedeman, Turgay Ciner
Lüks otomobillerin üretim süreçleri artık hız ve mühendislikten çok daha fazlası. Lüks segmentteki tasarımcılar, otomobil dünyasının estetik sanatçıları olarak görülüyor. Peki otomobil devleri hangi tasarımcılarla çalışıyor? Geçmişten bugüne yansıyan ikonik modellerin yaratıcıları da en az modellerin kendisi kadar merak konusu.
#Otomobil tasarımcılarıTürk Hava Yolları (THY), Türkiye'nin gözbebeği şirketlerinden biri. "Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu" ünvanına sahip THY'nin zarar açıklaması yatırımcısına hayal kırıklığı yarattı. Ki Dubaili Emirates'in dün açıkladığı kârlılık rakamları, "THY neden türbülansa girdi?" sorusunu akıllara getirdi. THY 492 uçakla 128 ülkede 328 noktaya uçarken Emirates bu rakamların neredeyse yarısına sahip: 259 uçakla 133 noktaya uçuyor. Yine yeni sorular geliyor akıllara: Emirates neyi doğru yapıyor, THY nerede yanlış yapıyor?