Dolar
38,4316
0,04%
Euro
43,6607
-0,20%
Sterlin
51,1879
0,00%
Bitcoin
3.625.166
1,44%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.101,409
-0,83%
Gümüş
33,14
-1,39%
Faiz
48,44
0,00%

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç gazeteci Uğur Dündar ile yaptığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekili Ali Koç dün akşam Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın konuğu oldu.

05.10.2023 14:46
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç gazeteci Uğur Dündar ile yaptığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu
16px
32px

Fenerbahçe başkanı Ali Koç gazeteci Uğur Dündar ile Sözcü TV'de yaptığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Fenerbahçe kadın futbol kulübü bu sene hem Süper Ligi kazandı hem de Avrupa’nın zirvesi olarak kabul edilen süper kupayı aldı.  Fenerbahçe Opet kadın voleybol takımımız Sultanlar Ligi'nin şampiyonu olduğu gibi takımımızın 4 voleybolcusu kadın milli voleybol takımımızın galibiyet serisi ile devam eden turnuvalarda görev aldılar. 2024 Paris olimpiyat oyunlarına katılmayı hak eden milli takımın katkısına milli takımın başarısına çok büyük katkıda bulundular. Bunlar arasında tabii ki başta kaptanımız Eda Erdem Dündar ve Melissa var. Aslı ve Gizem Örge’yi anıyor ve tüm sporcularımızla birlikte onları kutluyorum.

CUMHURBAŞKANI'NA MELİSSA TEŞEKKÜRÜ  

Melissa Vargas bence Türk voleybolunda bir dönüm noktası oldu. Melisa Vargas’ın Fenerbahçe’ye gelişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması sürecine bize bir anlatır mısınız lütfen?                           

Kadın voleybol milli takımımızı, Federasyon Başkanımız sayın Mehmet Akif Üstündağ, tüm yönetim kurulunu bu olağanüstü eşi benzeri görülmeyen başarıda çorbada tuzu olan herkesin önünde saygıyla eğilelim. Arka arkaya uluslararası turnuvayı kazanan başka takım dünyada var mı? Onu da bilmiyorum ama aslında bu başarı tesadüfi başarı değil, kalıcı başarı. Kalıcı başarı olmasının sebebi de yıllardır Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ektiği tohumların başarılı vizyonunun, mükemmel uygulamalarının sonucu ve bunu da devamı gelecek diye düşünüyorum ve aynı şekilde de erkek tarafında da benzer tohumlar atılmaya başlandı. Melissa bu ülkenin bir vatandaşı hatta Malatyalı oldu. Yakında da Malatya’ya gidecek bir etkinlik için.  Melisa 2018 yılında Fenerbahçe’ye katıldı.  Gizemli bir katılışı var. Bizden önceki yönetim görüşmeleri başlatmıştı. Öyle bir oyuncuyu kadromuza katmak.  Bize nasip oldu. Melissa Kübalı ancak Türk milli takım oyuncusu olmadan önce Sırbistan milli takım oyuncusu oldu. Biliyorsunuz oran tercih et, onu da burada saygıyla alalım. Ben de izin verirseniz Fenerbahçe yüksek divan başkanı olarak divan kurulumuzun üyesi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca kendisi bugün bir rahatsızlık geçiriyor. Soğuk algınlığı.  Geçmiş olsun dileklerimizi de gönderiyoruz.  Melissa’nın Türk olmasında federasyon başkanı ve Cumhurbaşkanımızın katkıları oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YANINDA ELİNİ CEBİNE ATMASI HAKKINDA: “BİZ DEVLET NEDİR BİLİRİZ”                                                                                                                                                             

Ben anlık hata yaptım, Cumhurbaşkanı'nı uğurlarken, elim cebimde bir görüntüm var. Tamamen anlık olay. Biz devlet nedir, biliriz. Benim halam 65 yaşında, babası yayında sigara içmez. Saygıyı biliriz. Ama bunlar da çıkınca, şampiyonluk görüntülerine başka türlü bakıyoruz. Nihat Bey yalanlama yapmadı. Böyle yalanlama olmaz. Bu yara alma konusunu inşallah başkan sonlandırır. 

FENERBAHÇE’NİN MALİ DURUMLARI NASIL?

Bu sene çok zor. Bankalar Birliği'nde gelirimizin yüzde 50'si oraya gidiyor. Bu işin doğru olmadığını söyledik. 'Devlete karşı geliyorsunuz' dediler. İlk sene girmedik, sonra başka kulüp başkanları bizim söylediklerimizi söyledi. Bu parayı almak zorundaydık. Devletimizden Allah razı olsun. Ana para ve faiz ödeyecek noktaya geliyoruz. İlk kez gece yatarken kaygılar oluşmaya başladı 'Nasıl çevireceğiz' diye. Ama çevireceğiz bir şekilde.

“1 MİLYAR TL DEVLETİMİZE VERGİ ÖDEDİK”                                                                                                 

1 Milyar TL devletimize vergi ödedik. 205 Milyon euro yani. Harcama Limitlerini, UEFA Finansal Fair Play'ine gitmeden, biz kendi kontrolümüz için getirdik. Lisans Kurulu, sol bek Ricardo Rodriguez transferini yapmamız için sekiz takla attı. Ama taraftarlar şunu bilsen, futbol faizler olmasa, kendi kendini döndürüyor. Bu seneyi çevireceğiz. Birkaç iş adamına gittim, geri çevirmediler.

STADIN ADI ATATÜRK STADI OLACAK MI?
Bizi üzen bir haber aldık. Şükrü Saracoğlu nurlar içerisinde yatsın. Oğlu Yılmaz Bey'in eşi, Atatürk Stadı için konuşurken beraber geldiği eşinin vefat haberini aldık. Çok üzüldük, çok şaşırdık. Mekânı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum. Saracoğlu ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Şükrü Saracoğlu ismi, en önemli tesise verilecek. Fenerbahçe'ye hizmetleri unutulmaz. Yeni bir akademi yapıyoruz. Orası var, salonumuz var. Aklımda bir konu. Bu benim tek başıma vereceğim karar değil. Yıllardır Atatürk Stadı için talep var. 100. yılımızda böyle bir hamle yapmanın uygun olacağını düşündük. Tarihsel bir derinlik var.

“STADIN KİRALANMASINDA VE DEVREDİLMESİNDE ATAMIZIN İMZASI VAR”
Atamızın hangi takımı tuttuğu beni ve bizi ilgilendirmiyor. Bizim bağlılığımızın ve yakınlığımızın, tarihsel derinliği var. Bizim maçımıza geldi, kulübe geldi ve idman seyretti. Kulüp binamız yandıktan sonra en büyük bağışı yaptı. İşgal kuvvetleri ile maçlarımız… Cephane taşımamız... General Harington Kupası... Bu stadın bize kiralanması ve sonra devredilmesi konusundaki anlaşmalarda Atamızın imzası var. Bu stadın tapusu bizimdi, şu an devletimizin. Atatürk'ün tuttuğu takım bizim için önemli değil. Biz de yönetim kurulunun hakkı olmasına rağmen genel kurula taşıdık ve geçti.

“HER İLDE BİR TANE ATATÜRK STADI OLABİLİR YÖNETMELİĞİ VAR BU DEĞŞİMELİ”
Her ilde bir tane 'Atatürk Stadı olabilir' yönetmeliği var. Bunun da değişmesi gerekiyor. Bu değişikliğin yapılabileceğine inanıyorum. Avrupa- Anadolu yakası diye ayrılabilir. Biz girişimleri başlattık. Devletimizden yol göstermesini istedik. Başvuru yapmadık, yönetmeliği göre 'Hayır' demeleri lazım. Onlardan haber bekliyoruz. Bizde destek olacaklardır. Bize bu isim yakışır. Stat kiralanması ve tapunun verilmesinde imzası var. Kulübe yardım etmiş. Çok heyecanlıyız bu konuda.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Bir zamanların efsane takımı artık amatör ligde
Bir zamanların efsane takımı artık amatör ligde