Dolar
38,4316
0,04%
Euro
43,6607
-0,20%
Sterlin
51,1879
0,00%
Bitcoin
3.629.899
1,58%
BİST-100
9.432,55
-0,61%
Gram Altın
4.101,409
-0,83%
Gümüş
33,14
-1,39%
Faiz
48,44
0,00%

Endüstri Holding genel kurulu iptal

Endüstri Holding yöneticileri, yapacakları genel kurul toplantısını iptal etti. Gerekçe ise...

17.09.2007 12:44
Haberi paylaşın
Endüstri Holding genel kurulu iptal
16px
32px
Endüstri Holding yöneticileri, yapacakları genel kurul toplantısını, holdingin eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Ertekin'in, genel kurulda tekrar başkanlığa aday olacağını açıklaması üzerine iptal etti.

Merkezi Konya'da bulunan ve kasasındaki 250 milyon mark'ın ve birçok lüks aracın ortadan kaybolması üzerine yağmalandığı iddia edilen Endüstri Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Ertekin, yapılacak olan genel kurulda tekrar başkan adayı olacağını açıkladı.

Bunun üzerine holdingin günümüzdeki mevcut yönetim kurulu dün yapmaları gereken genel kurulu gerçekleştirmedi. Yönetim Kurulu, Asliye Ceza Mahkemesine başvurarak Ertekin'in bütün holding hisselerini geçmiş yıllarda başka bir şahsa devrettiğini, bu nedenle holdingle hiçbir ortaklığı bulunmadığını bildirdi. Mahkeme, genel kurulun yapılamayacağı kararı aldı. Genel kurulun en erken 2008'in 5. ayında yapılması bekleniyor.

Mustafa Ertekin, geçen cumartesi günü yaptığı basın toplantısında, holdingde yapılacak ilk genel kurulda başkan adayı olacağını açıklamış ve holdingin yağmalanması meselesinde kendisine komplo kurulduğunu iddia etmişti.

Ayrıca, Ertekin, tekrar başkan seçilmesi durumunda holdingi düze çıkarıp hissedarların parasını ödemeyi taahhüt etmişti. Gurbetçilerden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin, daha önce holdingin kasasındaki 250 milyon Mark'ın ortadan kaybolması üzerine gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Ertekin, bir süre cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Konya/Cihan