Dünyanın en ince halısı 300 bin dolara satılıyor
Kocaeli'de yapılan dünyanın en ince halısı, satılığa çıkartıldı. 300 bin dolara satışa çıkartılan halı, 15 gram ağırlığında ve 1 santim kalınlığında.

Kocaeli Fuar Müdürlüğü, kültür ve sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta ziyaretçilere kapılarını açan Kocaeli Fuarı'nda bugün dünyaca ünlü Hereke halılarının sergisi açıldı. Açılışa, Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Astam Halıcılık sahibi İbrahim Atsam ve oğlu Önder Atsam ile dünyada paha biçilemeyen 15 gram ağırlığında ve 1 cm kalınlığında halıyı yapan usta Nuray Kıvanç katıldı.
Eski Türk evlerinde açılan sergide 200 adet birbirinden farklı olarak yapılmış, değişik motifler taşıyan özel Hereke ipek el dokuma halıları bulunuyor. Değerleri en az bin dolardan başlayan ve 300 bin dolara kadar varan halılar arasında Guınes Rekorlar Kitabı'na giren ve paha biçilemeyen Nuray Kıvanç'ın 6 yılda yaptığı, 1 santimetrekaresine 1024 düğümün atıldığı 15 gram ağırlığındaki halı da bulunuyor. Banka kasasında tutulan ve sadece sergilerde görülebilen halı, 25 Haziran gününe kadar burada sergilenecek.
Açılış sonrasında sergideki halılar hakkında bilgiler veren Atsam Halıcılık'ın sahibi İbrahim Atsam, 30 yıla aşkın bir süredir Hereke'de halı imalatı yaptıklarını söyledi. Halıları beldede bu işi bilen ve çocukluğundan bu yana bu işlerle uğraşan bayanların yaptığını belirten Atsam, şöyle konuştu; "Bir halının imalatı büyüklüğüne ve yapım şekline göre 6 ay ile 6 yıl arasında sürebilir. Açılışı yapılan sergimizde dünyada paha biçilmeyen ve rekorlar kitabına girmiş olan dünyanın en ince ve en hafif ipek el dokuma halısı da bulunuyor. Bugüne kadar satmadığım halıyı artık satmayı düşünüyorum. Fiyatını da 300 bin dolar olarak belirledim."
Kocaeli/Cihan