Deutsche Bank’a göre son 5 yılda Avrupa'daki ev kiralarında en büyük artış yüzde 206 ile İstanbul'da oldu
Deutsche Bank’ın raporuna göre, 2020-2025 döneminde Avrupa şehir merkezlerinde üç odalı daire kiralarında en büyük artış yüzde 206 ile İstanbul’da yaşandı. Güney ve Doğu Avrupa’da kira fiyatları hızla yükselirken, Londra en pahalı şehir olarak dikkat çekti.

Deutsche Bank’ın dünya genelinde 67, Avrupa’da ise 28 şehri kapsayan yeni raporu, kira fiyatlarındaki çarpıcı değişimleri açıkladı.
AVRUPA'DA YÜZDE 206 ARTIŞ İLE EN PAHALI ŞEHİR İSTANBUL
2020 ile 2025 arasında Avrupa şehir merkezlerinde üç odalı daire kiralarında en yüksek artış, yüzde 206 ile İstanbul’da gerçekleşti.
Onu yüzde 81 ile Lizbon, yüzde 73 ile Prag izledi. Londra, aylık ortalama 5 bin 88 euroluk kira bedeliyle listenin en pahalı şehri olurken; Atina, bin 80 euro ile en ucuz şehir unvanını korudu. Raporda, Güney ve Doğu Avrupa’nın “uygun fiyatlı” konut imajını hızla kaybettiği vurgulandı.
EN PAHALI VE EN UCUZ ŞEHİRLER
En pahalı şehir Londra: Üç odalı bir dairenin kirası aylık yaklaşık 5 bin 88 euro.
Diğer pahalı şehirler: Zürih, Cenevre, Amsterdam - 3 bin 800 euronun üzerinde; Dublin, Lüksemburg, Paris, Kopenhag, Münih - 3 bin euronun üzerinde,
En ucuzu Atina: 1.080 €. Budapeşte'de (bin 225 euro), İstanbul'da (bin 614 euro), Varşova'da (bin 881 euro) ve Helsinki'de (bin 928 euro) daha ucuz seçenekler de mevcut.
EN BÜYÜK KİRA ARTIŞI
İstanbul: Yüzde 206
Lizbon: Yüzde 81; Prag yüzde 73; Edinburgh yüzde 71,
Barselona yüzde 65; Madrid yüzde 59; Atina ve Varşova yüzde 50'nin üzerinde,
Minimum büyüme ise Helsinki'de.
patronlardunyasi.com