Derbinin galibi Fenerbahçe
BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİ SON YILLARIN EN HEYECANLI MAÇIYDI. İŞTE MAÇIN GOLLERİ

Turkcell Süper Ligi’ndeki derbi maçta Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.
UEFA Kupası’nda Malmö FF karşısında sahasında aldığı yenilginin ardından Fenerbahçe derbisine mutlak kazanmak amacıyla sahaya çıkan Beşiktaş, rakip kaleye ilk dakikalarda etkili ataklar yapamadı.
Fenerbahçe kalesinde gol ararken 18. dakikada Anelka’nın çaprazdan attığı gole engel olamayan Beşiktaş, şok yaşadı. Golden sonra beraberlik için rakip kalede gol pozisyonu arayan siyah-beyazlılar, ceza alanı içinde önemli bir pozisyon üretemedi. Beşiktaş, zaman zaman Fenerbahçe atakları karşısında da Anelka’yı durdurmakta güçlük çekti.
Teknik direktör Rıza Çalımbay, forvette etkili olamayan ve burnuna darbe alan Youla’nın yerine 36. dakikada oyuna İbrahim Akın’ı aldı.
39. dakikada Ailton ile maçın başından beri en önemli gol pozisyonuna
giren siyah-beyazlılar, bunu değerlendiremeyince ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı.
Beşiktaş’a karşı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde AC Milan ile deplasmanda yaptığı karşılaşmanın ilk 11’iyle çıkan Fenerbahçe ise ilk dakikalarda temkinli bir futbol ortaya koydu. İlerde Beşiktaş savunması arasında pozisyon arayan Anelka, 18. dakikada güzel bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Kontrollü oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, Beşiktaş atakları karşısında savunmasında önemli bir pozisyon vermezken, zaman zaman rakip kalede Anelka ile tehlikeler yarattı. 39. dakikada kaleci Volkan, rakibin yakaladığı en önemli gol pozisyonunda Ailton’a gol izni vermedi ve Fenerbahçe deplasmanda ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.
İLK YARI
5. dakikada soldan Ümit’in ortasında ceza alanı içinde topu
kontrol eden Anelka’nın vuruşunda, top üstten auta gitti.
11. dakikada Tümer’in ceza alanı dışından sağ çaprazdan kullandığı
serbest vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
18. dakikada Appiah’ın pasıyla sağ kanattan Koray’ı geçerek ceza
alanına giren Anelka, çaprazdan sert ve güzel bir vuruşla topu kaleci Cordoba’nın üstünden filelere gönderek, deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi.
20. dakikada ceza alanı dışından Pancu’nun sert şutunda, kaleciden
dönen topu savunma uzaklaştırdı.
29. dakikada Ümit’in soldan ortasında ceza alanı içinde İbrahim
Toraman, arkasında uygun durumda bulunan Anelka’dan önce topu kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
33. dakikada Tümer’in pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla
buluşan Ailton’un vuruşunda, Önder’e çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.
37. dakikada Volkan, kullandığı faul atışında topu Beşiktaş ceza
alanına dek gönderdi. Yerden seken topu önünde bulan Alex’in vuruşunda, top auta gitti.
39. dakikada sağdan Pancu’nun pasıyla ceza alanına giren Ailton’un
çaprazdan vuruşunda, kaleci Volkan’dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.
41. dakikada Alex’in pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya
kalan Anelka’dan önce kaleci Cordoba topu ayaklarıyla uzaktırmak istedi. Ceza alanı dışında topu kontrol eden Alex’in vuruşunda, top bu kez savunmadan döndü ve ilk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle kapandı.