CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İBB Borsası iddiaları: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ortaya attığı 'İBB borsası' iddiaları sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Kapki ve avukat Mücahit Birinci ile ilgili soruşturma açtı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci’nin Silivri’de tutuklu olan iş insanı Murat Kapki’ye giderek 1,5 sayfalık sözde itirafçı ifadesini önüne koyduğunu, bunu imzalaması ve 2 milyon dolar vermesi halinde tahliye olacağını söylediğini açıkladı.
Özgür Özel, Kapki’nin buna ilişkin savcılığa yaptığı suç duyurusu dilekçesini de paylaştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheli Murat Kapki ve avukat Mücahit Birinci arasında cezaevinde gerçekleştiği öne sürülen görüşmelerle ilgili iddialar üzerine resen soruşturma başlattı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"14.08.2025 tarihinde bazı basın yayın kuruluşları , sosyal medya kuruluşları vasıtasıyla öğrenilen ,Cumhuriyet Başsavcılğımızın 2024/228233 sayılı soruşturma dosyamız tutuklu şüphelilerinden Murat KAPKİ ile avukat Mücahit BİRİNCİ arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla resen soruşturma başlatılmış olup gelişmelerden ayrıca gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır."
patronlardunyasi.com