Çetinkaya ilk AVM mağazasını açtı
Çetinkaya mağazalar zincirinin 18. mağazası, Pendik Neomarin Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

İlk kez bir alışveriş merkezinde açılan Çetinkaya AVM'nin açılışına, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Neomarin Alışveriş Merkezi'nin sahibi ve Krea Grup Başkanı Hakan Kodal ile çok sayıda davetli katıldı.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllar önce, ilk defa bir alışveriş merkezi gördüğünde çok mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin o günden bu yana çok büyüdüğünü ve birçok ilde bu tür alışveriş merkezlerini görmenin mümkün olduğunu söyledi.
Aydın, alışveriş merkezlerinin şehre bir hareket, bir bereket getirdiğini vurgulayarak, ''Bu alışveriş merkezleri içinde böyle mağazaların açılması da mutluluk verici. Çetinkaya mağazalarının da temelinde helal lokma, helal kazanç, alın teri var. Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılara rağmen, böyle mağazaların açılmaya devam etmesi, ailelere iş kapısının doğması ayrıca memnuniyet verici'' dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da, Çetinkaya Grubu'nu çok yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade ederek, ''Uzun yıllardır, aile birlik ve beraberliklerini devam ettirdiler. Bu başarının, bu öykünün sırrı burada yatıyor. Ben Çetinkayaları, bundan sonra da yeni başarılarla, yeniliklerle kutlayacağımı düşünüyorum. Hayırlı olsun'' diye konuştu.
Ak Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya da, sıfırdan başladıkları iş hayatlarında bu kadar yükselmelerinin altında, insanlara daha fazla hizmet götürebilme ve Türkiye'ye bir şeyler kazandırabilme düşüncesinin yattığını kaydetti.
Çetinkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Çetinkaya ise, ''Türkiye'de ana caddelere baktığınızda ticari olarak bizi tatmin edecek yerler belli sayıdadır. Ama alışveriş merkezleri yeni bir trend ve bu lokasyonları gerçekten de müşteri trafiği açısından son derece doğru yerlerde. Çetinkaya'nın efektif bir büyüme sağlayabilmesi için alışveriş merkezlerini bir fırsat olarak görüyoruz'' dedi.
Fehmi Çetinkaya, yeni açılan mağazanın 1560 metrekare alana sahip olduğunu ifade ederek, şimdiye kadar hep çok katlı mağazacılık yaptıklarını, önce arsayı satın alarak sıfırdan öz kaynaklarla mağaza kurduklarını, bu açıdan bakıldığında alışveriş merkezlerinin kendilerine finansal kazançlar sağlayacağını düşündüklerini anlattı.
Törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek mağazanın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Aksu, Aydın ve öteki ilgililer mağazayı gezdi. Mağaza sahiplerince Mehmet Aydın ve Abdülkadir Aksu'ya birer takım elbise hediye edildi.