Çelebi’ye kötü haber: Bombay Yüksek Mahkemesi daha önce verdiği geçici koruma kararını kaldırdı
Bombay Yüksek Mahkemesi daha önce verdiği ve Çelebi’nin Mumbai Havalimanı’ndaki yer hizmetleri faaliyetlerini sürdürebilmesine olanak sağlayan geçici tedbir kararını iptal etti.

Çelebi’nin güvenlik izni, Türkiye'nin Pakistan’a verdiği destek nedeniyle, Hindistan hükümeti tarafından “ulusal güvenlik” gerekçesiyle iptal edilmişti.
Bu gelişme, şirketin Hindistan’daki operasyonlarını derinden etkiledi. Özellikle Mumbai Havalimanı’ndaki anlaşmalarının feshedilmesiyle, Çelebi tüm ekipmanlarını ve personelini Indo Thai Airport Management Services adlı geçici operatöre devretmek zorunda kaldı.
ÇELEBİ MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU
Mayıs ayında, MIAL (Mumbai International Airport Limited), uzun vadeli yeni bir hizmet sağlayıcı belirlemek için ihale sürecini başlattı. Çelebi, bu süreçte mahkemeye başvurarak sözleşmelerdeki otuz günlük ihtar süresine uyulmadığını ve fesih işleminin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Bombay Yüksek Mahkemesi, Çelebi’nin yerine hizmet verecek şirketin belirleneceği ihalenin yapılmamasına karar verdi.
MAHKEMELER BİRBİRİNİ ETKİLEDİ
Delhi Yüksek Mahkemesi ise geçtiğimiz günlerde, Çelebi’nin güvenlik izninin iptali kararına karşı açtığı davayı reddetti.
Bombay Yüksek Mahkemesi bugün yaptığı duruşmada, Delhi Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karara atıf yaparak Çelebi hakkında daha önce verdiği geçici tedbir kararını kaldırdı.
Mahkeme, daha önce verdiği geçici tedbirin artık geçerliliğini yitirdiğini belirterek, “Artık bir ikame şirket belirlenmesini engellemek hukuken mümkün değil” açıklaması yaptı.
patronlardunyasi.com