Cavit Çağlar: Sporu severim, oğlumun Aziz Yıldırım’ın listesinde olmasından memnunum
Bursaspor’un eski başkanı, eski bakan Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar, Fenerbahçe’nin bu hafta sonu yapılacak seçimli genel kurulunda Aziz Yıldırım’ın listesinde yer alıyor. Çağlar’a oğlunun kararını nasıl değerlendirdiğini sordum. “Sporu severim. Ben de o işleri yaptım. Oğlumun kararından memnunum” cevabını verdi. Seçimi kim kazanır dediğimde ise “Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kongre bu” dedi.

Necla DALAN
Fenerbahçe’de 6-7 Haziran'da olağanüstü seçimli genel kurul var. Genel kurulda Aziz Yıldırım ve Hakan Safi kozlarını paylaşacak. Geçen hafta iki aday da yönetim kurulu listelerini açıkladı. Aziz Yıldırım'ın listesinde dikkat çeken isimlerden biri Mustafa Çağlar’dı.
Mustafa Çağlar, Nergis Holding’in kurucusu, eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın oğlu. Grubun tekstil, medya ve turizm şirketlerinde sorumluluklar üstlenen Çağlar, futbol dünyasına uzak bir isim de değil. 2015-2022 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu’nda Yıldırım Demirören, Hüsnü Güreli ve Nihat Özdemir’in başkanlığı döneminde yönetim kurulunda yer aldı. Servet Yardımcı’nın başkanlığı döneminde ise başkan vekilliği görevini üstlendi.

“OĞLUMUN KARARINDAN MEMNUNUM”
Aydın Doğan’ın Hilton’un yenilenmesiyle ilgili davette Cavit Çağlar’la karşılaşınca oğlunun Fenerbahçe’da Aziz Yıldırım’ın listesinde olmasını nasıl değerlendirdiğini merak ettim. Öncelikle kimin kazanacağını sordum.
“Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Kongre bu” diye cevap verdi.
İkinci sorum oğlunun bu kararından memnun olup olmadığına ilişkin oldu. “Ben oğlumun kararından memnunum. Ben de o işlerden devam ettim hep. Bursaspor’a başkanlık yaptım yıllarca. Sporu severim” dedi.
İşler kötü gidince kulüp yöneticilerinin ağır eleştiriler aldığını hatırlattım, şöyle yanıtladı: “Olsun, sorun değil.”
patronlardunyasi.com















