Dolar
38,4556
0,06%
Euro
43,9451
0,07%
Sterlin
51,5861
-0,14%
Bitcoin
3.658.390
0,68%
BİST-100
9.224,84
-0,88%
Gram Altın
4.110,176
-0,53%
Gümüş
33,29
0,38%
Faiz
48,24
-0,21%

Babacan Davos yolcusu aklı Erzurum'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davos Zirvesi'ne katılacak. Aklı ise Erzurumda..

20.01.2011 16:02
Haberi paylaşın
Babacan Davos yolcusu aklı Erzurum'da
16px
32px

Davos Zirvesi olarak ta bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun 41.yıllık toplantısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl 41. toplantısı düzenlenecek olan Davos Zirvesi, 26-30 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. Davos'ta 100'ün üzerinde yaklaşık 2 bin 500 katılımcı yer alacak. Uluslararası iş dünyasından da 1400'ü aşkın, küresel düzeyde etkili işadamının katılması bekleniyor.

Ayrıca, 19'u, G-20 içinden olmak üzere 35 devlet ya da hükümet başkanı ile Hükümet yetkilisinin zirveye katılacağı belirtiliyor.
Zirvenin bu yılki ana temasını, "Yeni Gerçek İçin Paylaşılan Normlar" konusu oluşturacak.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN ZİRVEYE KATILACAK

Bu arada, edinilen bilgiye göre, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davos Zirvesi'ne katılacak. Ali Babacan'ın Davos'ta, bazı panellere katılarak iki görüşmeler yapması bekleniyor.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de, Davos Zirvesi'nin programında olmasına rağmen, Davos'a gitmesinin, Torba Tasarı görüşmelerine bağlı olduğu belirtiliyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da Davos Zirvesi'ne katılması bekleniyor.

Türkiye'den, Doğuş Holding, Sabancı Holding, Koç Holding üst düzey yetkililerinin yanısıra, çok sayıda Türk işadamının da Davos'a katılacağı belirtiliyor.

"RİSK TEPKİ AĞI" OLUŞTURULACAK

Davos'ta, küresel krizleri, meydana gelmeden önce, küresel işbirliği ile önlemeyi amaçlayan "Risk Tepki Ağı" oluşturulacak.
Yeni küresel düzende, sanayileşmiş ülkelerden çok, Gelişmekte olan ülkeler ve G-20'nin oluşturduğu yeni oluşum, "Yeni Gerçek" olarak tanımlanıyor.
Ortak kurallar ise yeni küresel düzende, işbirliği imkanlarına yönelik ortak kuralların oluşturulmasını amaçlıyor. 

TÜSİAD Genel Kurulu'na katılan Babacan, Mustafa Koç ve Ümit Boyner'le havadan sudan konuşerken konu Erzurum'a geldi. Babacan, üniversite oyunlarının başlayacağını belirterek, "Hala kar yağmadı" dedi.

Babacan'ı endişelendiren konu suni kar için harcanan 60 Milyon TL'lik ek fatura...