Dolar
38,4229
0,18%
Euro
43,7933
0,30%
Sterlin
51,5052
0,64%
Bitcoin
3.608.279
-0,44%
BİST-100
9.306,96
-1,33%
Gram Altın
4.108,152
0,37%
Gümüş
33,06
-0,14%
Faiz
48,34
-0,21%

Avrupa'nın en büyük halı üreticisi Uşak'a 40 milyon Euro'luk yatırım yapacak

Avrupa'nın en büyük, dünyanın beşinci büyük halı üreticisi İngiliz Doughty Hanson Yatırım Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Balta Grup, Uşak'a fabrika kuruyor.

21.08.2006 16:56
Haberi paylaşın
Avrupa'nın en büyük halı üreticisi Uşak'a 40 milyon Euro'luk yatırım yapacak
16px
32px

Avrupa'nın en büyük, dünyanın beşinci büyük halı üreticisi İngiliz Doughty Hanson Yatırım Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Balta Grup, son zamanlarda yerli ve yabancı grupların odağı olan Uşak'a 40 milyon Euro'luk yatırımla halı ipi ve halı dokuma fabrikası kuracak. Teşvik kapsamında olan Uşak'ta böylece 700 kişiye de iş imkanı sağlanacak.

Bir süre önce Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni (UOSB) ziyaret eden Balta Grup'un CEO'su Markus Bilmann, 220 bin metrekarenin tapusunu UOSB Başkanı Hazim Sesli'den alacak. 1998 yılında iplik fabrikası ile ilk yatırımını UOSB'de yapan Balta Orient, ikinci ve çok önemli yatırımı alan halı ipi ve halı dokuma fabrikasını da kuracak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan OSB Başkanı Hazim Sesli, hükümetin verdiği teşvikle son iki yılda yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Dünyanın önde gelen halı üreticisi Balta Group'un da yeni yatırımı için yine Uşak'ı tercih etmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Sesli, "Balta Group yatırımına karar verdiği tesis ile UOSB'nde halı ipi ve halı dokuma üzerine önemli bir fabrika kurmak istiyor. 40 milyon euro dolayındaki yatırım ile 110 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan ve 700 istihdam yaratacak bir üretim merkezi kurulacak. Mart ayı sonunda yaptığımız organizasyon ile başarılı şekilde CEO Bilman ve Balta Grup'un üst düzey yönetimini ağırladık. Kendilerine gösterilen ilgiden ve Uşak'taki ekip ruhundan etkilendiler. Daha önceki yatırımları sayesinde Balta Grup'un üst düzey yönetimi UOSB'yi tanıyordu ve son dönemde yapılan atılımlar konusunda bilgileri vardı. Geldiklerinde yaptığımız organizasyon ile Uşak başta olmak üzere UOSB'ye yaptığımız atılımları ve gelecekteki planlarımızı anlattık ve yatırım açısından Uşak'ın İstanbul, Bursa, Manisa gibi merkezlere oranla dezavantajlı değil birçok konuda avantajlı olduğunu anlattık. Bunun sonucunda son dönemlerin en hızlı gelişen 'UOSB'ye yatırım yapmaya karar verdiler. 11 Eylül tarihinde ikinci tevsii bölgemizden 200 bin metrekare üzerinde arazi almak üzere Uşak'a gelecekler" şeklinde konuştu.

Balta Grup, Türkiye'de ilk yatırımına 1998 yılında halen Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan kamgarn iplik fabrikası ile başladı. Balta Grup'un ürünleri; yer ve duvar döşeme ürünleri, halı, duvardan duvara halı, laminant parke, duvar kâğıdı şeklinde. Balta Grup'da toplam 500 personel istihdam edilmekte, yıllık cirosu 700 milyon Euro civarında. Balta Grup Avrupa'nın en büyük, dünya'nın beşinci en büyük halı üreticisi konumunda. UOSB'deki üretimin yüzde 98'i ihraç edilmekte. Toplamda dokuz olan fabrika sayısı Belçika'da yedi, Türkiye ve Fransa'da bir olarak dağılmaktadır. Doughty Hanson, 2004'te Balta Grubu'nu satın aldı.

editörün seçtikleri
Maaşlı işini bırakıp batmakta olan şirketi 250 bin dolara satın aldı, 14 yıl sonra 750 milyon dolara sattı
Maaşlı işini bırakıp batmakta olan şirketi 250 bin dolara satın aldı, 14 yıl sonra 750 milyon dolara sattı#ABD